36 пожара горят на територията на страната. Повечето са в

...
36 пожара горят на територията на страната. Повечето са в
Коментари Харесай

36 пожара горят на територията на страната, повечето са в Хасковско

36 пожара горят на територията на страната. Повечето са в Хасковско, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
 Нови пожари избухнаха в Хасковско
Нови пожари избухнаха в Хасковско

Пламъците са обхванали повърхност от 500 декара

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 36 пожара . По-характерните от тях са в област Хасково.

Остава усложнената конюнктура в региона на селата Присадец и Маточина , Хасковско. В локализирането на пожара вземат участие 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, В. Търново и Габрово, модулно формирование от 20 чиновници на Министерството на защитата (МО), чиновници на Държавното горско стопанство, доброволци и локални поданици. В гасенето оказват помощ и 4 булдозера, хеликоптер на МО е направил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към село Маточина и село Варник, община Свиленград на повърхност над 50 000 дка.
 И през днешния ден военните оказват помощ в гасенето на пожара в Хасково
И през днешния ден военните оказват помощ в гасенето на пожара в Хасково

Военнослужещите от състава на Военновъздушни сили оказват помощ за преодоляването на огнената буря

Сигнал за пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден през днешния ден към 11:56 часа. На мястото на произшествието са ориентирани два профилирани автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН. Малко по-късно в гасителните дейности, затруднени от труднодостъпния терен, се включват и сътрудниците им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните дейности пожарът е локализиран на повърхност над 500 дка, на този стадий няма данни за заплаха за обитаеми места. Екипите не престават работа на терен.

Отново през днешния ден, към 15:09 часа е обявено за зародил пожар в квартал " Гебран " гр. Свиленград- горят сухи треви, боклуци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.
 Николов: Най-вероятно пожарът при
Николов: Най-вероятно пожарът при " Лесово " е поради изхвърлен фас от тир

Обстановката остава високорискова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР