36 пътно-транспортни произшествия с 10 ранени са станали през януари

...
36 пътно-транспортни произшествия с 10 ранени са станали през януари
Коментари Харесай

36 катастрофи с 10 ранени са станали през януари в Монтанско

36 пътно-транспортни катастрофи с 10 ранени са станали през януари в област Монтана, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Установените нарушавания на Закона за придвижване по пътищата /ЗДвП/ са 2 347.
28 ПТП-та с материални вреди и 8 тежки пътно-транспортни катастрофи са регистрирани през първия месец на годината в района. При тежките произшествия на пътя няма починали жители, а ранените са 10. В съпоставяне със същия месец на миналата година, случаите на пътя са били с 6 повече, а починалите с 2-ма повече, ранените също с 5 повече.
2 347 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са открити от чиновниците на Министерство на вътрешните работи с пълномощия по надзор на пътното придвижване. Издадени са 1 301 електронни фиша за превишена скорост. Съставени са 278 акта за открити административни нарушавания и са наложени 714 санкции с фиш. Най-много наказания са наложени за неспазване на преимущество, знаци и сигнали – 213. Следват нарушаванията, свързани с неправилни маневри – 182. 119 водачи са санкционирани за неизползване на предпазни колани и каски. 89 са санкционирани за нередовни пътни документи, 32-ма за ръководство на механически неизправни МПС-та. 19 водачи са глобени за погрешно придвижване по пътното платно. Заловените пияни водачи са 16. Трима са седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. 18 от тестваните водачи са били неправоспособни, а 19 не са били със заплатена застраховка „ Гражданска отговорност “. През месеца за нарушавания на ЗДвП са санкционирани 11 пешеходци.
85 товарни автомобила и 7 рейса са тествани при едноседмична акция на европейската мрежа на службите на пътна полиция – „ Roadpol” в област Монтана. Проверките са осъществени през втората седмица на февруари на територията на всички държави-членки на Европейски Съюз.
При контрола на товарните коли са открити 61 нарушавания на скоростните режими и 21 други нарушавания на ЗДвП. Сред нарушаванията са 5 механически неизправности на пътните транспортни средства, в това число нарушавания на габаритите и 2 случая на нередовни пътни документи на лидера.
При инспекциите на рейсовете са установени 3 нарушавания – един случай на превишена скорост и един на техническа нередовност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР