36 мъже от цяла България ще играят в турнира Santa

36 мъже от цяла България ще играят в турнира Santa ...

Рекорден брой тенисисти в турнира на Weekend Tour в Созопол.


36 мъже от цяла България ще играят в турнира Santa Marina Open I, организиран от любителската тенис и СПА верига Weekend Tour тази събота и неделя. Надпреварата е с най-големи традиции в тенис центъра във ваканционното селище, което от години домакинства на национални и международни турнири. Weekend Tour дебютира в Санта Марина през далечната 2013-та, и се връща на брега на Черно море два пъти в годината. И през 2018 тук ще дойдат някои от най-добрите аматьори от страната. Те ще играят най-малко по три мача, а заедно с тях ще бъдат близките и приятелите им. В свободното от тенис време всички ще могат да се отдадат на релакс или да гледат мачовете от турнира на Международната федерация по тенис „Санта Марина Къп“, който се провежда по същото време в комплекса.

Най-сериозните фаворити за титлата при мъжете са Георги Митрев (Сандански), Едиз Батран (София),Стоян Мирев (Търговище), Красимир Минтов и Мариан Стоянов (Казанлък). В петък ще се проведат тренировките на грийн сет кортовете, а състезателите ще имат възможност да се климатизират. В събота започват мачовете в групите, а в неделя ще се играят финалите.

За пръв път през тази година Weekend Tour организира специален тенис лагер за начинаещи и напреднали, а желаещите все още могат да се запишат. Той ще помогне на малки и големи да изградят добра основа на играта за кратък период от време, а за напредналите ще осигури интензивни тренировки. С участниците ще работи лицензиран треньор, като курсът ще включва тактически упражнения, игрови ситуации и тренировки за физическа издръжливост. За всички записали се има гарантирани 10 часа игра в групи до 4 души, а в края на лагера ще могат да разиграват, да изпълняват сервис и да отбелязват точки.

Специален бонус за участниците в Santa Marina Open I е възможността да тестват в петък най-новите модели на ракетите Wilson. Марката е спонсор на надпреварата и ще предостави за турнира в Созопол ракетите, с които играят Григор Димитров и Роджър Федерер.

От Weekend Tour съобщават, че вече е отворено записването за следващите турнири от календара на веригата – Uva Nestum Open (турнирът ще се проведе от 1 до 3 юни в Гоце Делчев) и Green Life Tennis Holiday (25 юни – 1 юли, Каваци). Повече информация за веригата и за предстоящите турнири може да намерите на сайта на Weekend Tour.

Източник: gong.bg