36 изящни картини подреди известната българска художничка Ангелина Недин в

...
36 изящни картини подреди известната българска художничка Ангелина Недин в
Коментари Харесай

36 изящни творби от пленера на Недин изявиха красотата на Созопол

36 изящни картини подреди известната българска художничка Ангелина Недин в откритото пространство против Амфитеатъра в Созопол. Те са дело на 12 потвърдени създатели, участници в Международния пленер по живопис „ Созопол “ 2022, който се организира от 5 до 12 септември.

Въпреки мрачното време в неделя десетки посетители се допряха до красивата колекция. „ Общуването сред създателите, опцията да творим дружно и споделяме визии и нови хрумвания е скъпо и това е най-големият тласък да продължаваме да вършим този пленер. Благодаря на всички, които станаха част от пленера “, показа по време на връчването на документите на участниците, Ангелина Недин.

Престижното събитие се провежда от семейство Недин за седми следващ път и през годините е посрещало едни от най-хубавите български и международни създатели, дружно с топ галеристи от Европа.

Тази година селекцията включваше Аглика Гайтаникова, Вахит Акан, Владимир Запрянов, Камбер Камбер, Милена Костуркова, Огнян Кузманов, Петя Папазова, Стефан Чурчулиев и Христо Николов, както и кураторът на изложбата и уредник, Ангелина Недин. Сред участниците бяха деканът на факултета по Изящни изкуства към Анадолския университет в Турция, проф. Зелиха Агджаоглу и проф. Мелиха Тюзун, декан към Тракийския университет в Одрин. И двете са водещи и мощни фигури в актуалното турско изкуство.

Водещ на събитието беше Дияна Бедросян - основен редактор на Дарик радио за Югоизточна България.

Седмото издание на пленера се осъществя със съдействието на „ Лили Бийч Резорт “ на Каваците и с медийното партньорство на Дарик радио Бургас. Всеки един участник получи и специфична премия – бутилка вино от маза „ Ставен “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР