36-годишният Венцислав от Варна, който уби брутално приятеля си от

...
36-годишният Венцислав от Варна, който уби брутално приятеля си от
Коментари Харесай

Венцислав убил с голи ръце шизофреника Явор – пробил му белия дроб

36-годишният Венцислав от Варна, който умъртви брутално приятеля си от детинство Явор, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Варненският областен съд късно нощес на закрито съвещание, оповестява bTV. По думите на окръжния прокурор Владимир Чавдаров, убийството на 34-годишния Явор е осъществено по изключително нечовечен метод. „ Вчера в късния следобяд при закрити порти беше извършено правосъдно съвещание, на което беше почетено настояването на окръжната прокуратура за задържане под стража. Като причина за гибелта, вследствие на аутопсия, е множествена контузия, като са счупени съвсем всички ребра на умрелия, които са пробили вътрешни органи “, сподели той. Всички тези контузии са предизвикали гибелта на Явор.

„ Нанесените телесни повреди са с ръцете. Не е имало оръжие. Смъртта е настъпила часове след нанесения побой. Починалият е бил с психологично отклоняване и наркотична взаимозависимост “, сподели Чавдаров.

Изяснява се за какво причинителят го е приютил и каква е била неговата роля. Извършителят дава пояснения, които не кореспондират със събраните доказателства. Прокурорът отхвърли да отговори дали е прочут претекстът, защото не е в полза на следствието.

Приятелката на Явор Елина Дичева описа, че той учил в колеж по текстил, обичал да рисува. Шизофренията му се отключила по-късно. Той страда от не от 10-15 години. Майка му умряла преди 9 години. Тогава той почнал да се затруднява да си изплаща заемите и по-късно изгубил жилището си.

Майка му се грижела за него. Починала преди 9 години. Той не можел да изплаша заема си и губил жилището. Настаняван е няколко пъти в психиатрични заведения. „ Но в последна сметка тези заведения не са приюти. Там влизаш, лекуваш се и те изписват “, уточни Дичева.

Веднъж тя го намерила у тях, когато бил прекалил с медикаменти и други вещества, закарала го в болница, стояла с него в токсикологията, фамилията й се пробвала да му помогне.

„ Тук е отговорна страната от позиция на това, че няма медицински центрове, които да се грижат за тях “, съобщи Дичева и добави, че шизофрениците биха могли да бъдат и потребни на страната със своя труд.

На Явор постоянно му помагали съседи – давали му облекла, храна и дребни пари.

„ В момента най-често те са атракцията. Тъй като единствено 3% от шизофренично болните правят закононарушения, останалите просто не ги виждаме “, добави Дичева.

Тя не знае по какъв начин Явор е попаднал в дома на Венцислав. Тя счита, че Явор би могъл да отключи експанзия у него, въпреки че, по думите й, той въобще не бил нападателен

„ Много хора се пробваха да му оказват помощ, само че в действителност помощта трябваше да пристигна от другата. Нито един психиатър не му сподели: „ Ела, моето момче, у дома “, съобщи приятелката на убития.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР