36-годишният Рейнхард Синага напуска родната Индонезия преди 12 г. Като

...
36-годишният Рейнхард Синага напуска родната Индонезия преди 12 г. Като
Коментари Харесай

Индонезийски джендър изнасилил 159 мъже

36-годишният Рейнхард Синага напуща родната Индонезия преди 12 година Като множеството деца на богаташи и той отива в Англия, с цел да продължи образованието си. Справя се добре. Завършва магистърска степен по обмисляне в университета в Манчестър. Записва се да учи социология. Дипломира се през 2011 година и незабавно стартира докторска дисертация по география в университета в Лийдс, споделя " 24 часа ".

Семейството му постоянно го приканва да се върне в Индонезия, с цел да се задоми, само че Рейн, както галено го назовават, все отсрочва. Обяснението му е, че желае да учи още, само че истината е, че не си показва повече да живее в родината си. И повода е неговата полова ориентировка. Синага е гей, а в Индонезия не се гледа с положително око на такива. Даже в някои провинции хомосексуализмът е неразрешен. Затова той прави всичко допустимо да остане колкото може по-дълго в Англия и да има повече полови контакти с мъже.

Рейнхард толкоз е захласнат от това си предпочитание, че се трансформира в най-големия сериен изнасилвач, съден в миналото във Англия. Процесът против него продължи година и половина, като проверяващите съумяха да потвърдят, че той е направил 159 набези, измежду които 136 изнасилвания, 8 опита за обезчестяване и 15 полови набези против 48 души. Смята се, че жертвите му са доста повече, защото полицията открива в негови телефони полови подиуми със 195 разнообразни мъже. 70 от тях към момента не са разпознати. Някои даже не са имали визия на какво са подлагани, защото Синага ги упоявал.

Обикновено се представял за доброжелателен човек. Избирал жертвите си измежду пийнали младежи в клубове. Предлагал да им извика такси или да ги подслони в квартирата си. Там обаче им сипвал напитка, в която слагал GHB. Всеки полов контакт записвал с мобилен телефон. През 2017 година схемата му се пропуква, когато 18-годишен ръгбист се разсънва, до момента в който Синага го изнасилва на пода в банята си. Пребива го и се обажда в полицията.

Тъй като Рейнхард е с мозъчен кръвоизлив, в началото за случая е упрекнат ръгбистът, само че по-късно проверяващите откриват няколко телефона на индонезиеца, с които документирал закононарушенията си. От тях излиза наяве, че съвсем всяка седмица е успявал да изнасили някой мъж, като е предпочитал хетеросексуални. Нападенията, за които бе наказан на пожизнен затвор, са осъществени от началото на 2015 година доникъде на 2017 година, само че полицията счита, че той е почнал с незаконната си активност доста по-рано.

Освен видео и фотоси е събирал и титли от жертвите си като часовници, телефони и шофьорски книжки, по които полицията ги е идентифицирала. Някои от тях толкоз са били шокирани да научат на какво са били подложени, че са почнали да имат душевен проблеми. Един е прекратил следването си, различен е изгубил гаджето си, а двама даже са създали опит за самоубийство.

Направените медицински експертизи не откриват Синага да страда от някакво психическо заболяване. Разследващите по този начин и не стигат до умозаключение какво е предизвикало у него такава свирепост. Рейнхард живеел в малко жилище до гей квартала в Манчестър. Харесвал демократичния и търпелив метод на живот в града и в никакъв случай не е криел своята хомосексуалност, както правел в Индонезия. Животът му на безконечен студент бил финансиран обилно от неговия татко, който е богат предприемач. Затова Синага не е имал проблем всеки ден да посещава разнообразни заведения и да си търси сътрудници.

По време на процеса твърдял, че всичко, което е правил с жертвите си, е било с тяхно единодушие. Синага е посветил и докторската си дисертация на хомосексуалните. Тя била на тематика „ Сексуалност и всекидневният транснационализъм. Животът на гей и бисексуални мъже от Южна Азия в Манчестър “. Според арбитър Сюзан Годард родителите му не са знаели, че е „ невъзмутим, остроумен и прозорлив изнасилвач “. И даже не подозирали за хомосексуалната му ориентировка, защото по време на срещите си с тях постоянно се представял, както те очаквали. Когато ги посещавал в Индонезия, се прибирал към консервативната си прическа и облекла.

„ Близките му го смятаха за немного естествен, само че той в никакъв случай не им е казвал, че е гей. Опитваха се да го срещнат с момиче от неговата страна. Искаха той да се ожени и да има семейство ”, споделя негов някогашен другар пред “Дейли мейл ”. Семейството живеело в голяма къща в центъра на Джакарта, цялостна с прислуга и водачи. Възпитаван е като ортодоксален католик и дори в Англия продължавал постоянно да посещава локална черква наоколо до жилището си. “Приемаме доживотната присъда. Наказанието дава отговор на осъщественото от него закононарушение ”, бе сбитият коментар на неговия татко Сайбун пред Би Би Си.

Според представител на индонезийското посолство в Лондон фамилията му го е считало за положително и религиозно момче, а самият Рейнхард не изпитва скрупули, тъй като е уверен, че не е отговорен. Със сигурност обаче стореното от него е задоволително шокиращо, с цел да повдигне редица въпроси освен във Англия и Индонезия, само че и на доста други места по света. “Обърнете внимание на метода, по който в Англия на жертвите се оказва помощ по какъв начин да се излекуват от случилото се, до момента в който при нас изнасилените постоянно са упреквани и засрамвани ”, написа консуматор в индонезийска обществена мрежа.

Вижте, там никой не споделя, че потърпевшите са носили прекомерно секси облекла или са се държали безразсъдно, разяснява различен. Нито пък се насочат апели за връщане на смъртното наказване и за възбрана на хомосексуализма. Напротив, редица британски служби и организации отвориха горещи телефонни линии и излязоха със препоръки какво да създадат хората, които считат, че са потърпевши от Синага. Медиите на Острова даже отложиха за след коледните празници разгласяването на неговата идентичност, с цел да може по-спокойно да се работи с жертвите.

Благотворителна организация, която оказва помощ на потърпевши полово мъже, счита, че този случай е основен за способността да се приказва за претърпяно принуждение. “Има хора, които не са директно наранени от него, само че също са били нападнати полово, даже в детството, и в този момент усещат сили да излязат и да приказват за това ”, споделя шефът на организацията Дънкан Крейг. Трябва да се има поради, че мъжете доста по-трудно от дамите признават, че са станали жертва на такова закононарушение, и по-рядко търсят помощ, с цел да се оправят с контузиите от него, тъй като не са привикнали да са в уязвима позиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР