36-годишният подсъдим, който в момента изтърпява влезли в сила срещу

...
36-годишният подсъдим, който в момента изтърпява влезли в сила срещу
Коментари Харесай

Съдят непоправим бандит, хванат с фалшива лична карта и шофьорска книжка


36-годишният обвиняем, който сега изтърпява влезнали в действие против него ефикасни присъди за наркотични закононарушения, в това число и от Специализирания углавен съд за присъединяване в проведена незаконна група за нарколаборатория, бил част от дейния престъпен контингент във Варна в незаконния бизнес с разпространяване на амфетаминопроизводни. През 2015 год. Гюрсел И. бил наказан от Варненския областен съд за осъществено закононарушение срещу превоза. С присъдата съдът го лишил и от право да ръководи МПС за период от 1 година. 

За да избегне изтърпяването на избраното със правосъдния акт дейно наказване, както и с цел да не бъде разпознат при полицейски инспекции, 36-годишният мъж решил да се достави с персонална карта и удостоверение за ръководство на МПС, като употребява имената на съществуващо лице. За правенето на формалните неистинен документи Гюрсел дал своя настояща фотография на индивида, който ще му издаде подправените документи. Въпреки присъдите той траял да популяризира наркотични субстанции. Държал ги на склад в жилище в кв. " Трошево ", където употребил стая от фамилното жилище на Юсню Т.

През септември 2016 година подсъдимият се почнал с Хасан Х. от Търговище, който се снабдявал за цялостен месец с марихуана и пико от Гюрсел. На 13 декември 2016 година клиентът от Търговище дошъл във Варна. Срещнали се в жилището, където Гюрсел държал опиатите. Подсъдимият почерпил присъстващите по лентичка пико. 

След това Хасан и Гюрсел дружно с две девойки, свидетелки по делото, наели стая в хотел. Четиримата смъркали дадените им от Гюрсел опиати. Пушили и марихуана. Компанията обаче изнервила Хасан и по вайбър той помолил собствен прочут да подаде сигнал в полицията. 

При полицейската инспекция Гюрсел се легитимирал с персоналната карта, издадена на името на мъж, живеещ в София. Открито било и удостоверение за ръководство на МПС, издадено също на имената на софиянеца, само че със фотография на Гюрсел. В чантичката му била открита и същинската персонална карта на подсъдимия. Така било открито, че на документите фотосите са на едно и също лице - Гюрсел, а имената и ЕГН-тата на две разнообразни лица. Намерени и конфискувани били и наркотични субстанции и 27 таблетки, както и празни полиетиленови пликчета. 

В колата на Хасан били открити още наркотични субстанции, а в жилището в кв. " Трошево " полицията иззела електронна везна, таблетки, кристално вещество и тревна маса. Физико-химичната експертиза потвърдила, че откритите съвсем 30 грама опиати са производни на амфетамина.

Предстои делото против 36-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Той е наведен във варненския затвор да изтърпява наказванията си по предходните осъждания.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР