36-годишният Емил Л. е предаден на съд с обвинителен акт

...
36-годишният Емил Л. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Брутален побойник на пътя ще си има проблеми с прокуратурата във Варна

 36-годишният Емил Л. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за причиняване на леки телесни повреди на двама водачи на МПС по хулигански подбуди, изразяващи се в травми на лицето, травматичен оток и ожулвания, които са обусловили краткотрайното разстройство на здравето им, неопасно за живота. Подсъдимият, който е с висше обучение и е неосъждан, ще дава отговор пред Варненския областен съд за закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс.

На 27 ноември 2019 година единият от потърпевшите излязъл на разходка с приятелката си с автомобила й " Ауди “. Колата управлявало момичето. Около 19,20 часа същата вечер те спрели на червен сигнал на светофара на кръстовището на ул. " Антим Първи “ във Варна, като прозорецът бил отворен, защото потърпевшият пушел цигара. Двамата водели диалог и в миг от него момчето се засмяло.

До тях изчаквал зеления сигнал на светофара автомобил " БМВ “, ръководен от подсъдимия Емил Л. 36-годишният мъж слязъл от колата си, отишъл до отворения прозорец на другия автомобил и попитал потърпевшия доста ли му е смешно. След това го хванал за дрехата, обърнал го към себе си и с пестник му нанесъл мощен удар в лявата част на лицето, под окото. Всичко станало толкоз бързо, че потърпевшият не съумял да реагира. След този случай подсъдимият Емил се качил индиферентно в колата си и потеглил. Въпреки бързината, с която се случило пътното безчинство, момичето и удареното момче съумели да запишат номера на автомобила и подали сигнал в полицията.

В обществените мрежи намерили причинителя на пътното безчинство, както и фотоси на автомобила му и отправени закани към други жители. Имало и фотография на подсъдимия Емил и на колата му.

Няколко месеца по-късно – на 16 февруари тази година, вторият потърпевш от агресивното държание на Емил карал автомобила си. До него на предната седалка пътувал негов другар. Тъй като бил млад лидер, спазвал прецизно разпоредбите за придвижване. Около 18,40 часа колата на потърпевшия пътувала по бул. " Девня “. Движел се след рейс, понижил скоростта на автомобила си, с цел да премине през така наречените " легнали служители на реда “.

В този миг бил задминат от " БМВ “-то на Емил, който няколко пъти присветнал с фарове преди този момент. На кръстовището през басейн " Приморски “ Емил слязъл от колата си, доближил се до шофьорската врата на потърпевшия и я отворил. " Дръж се по-сериозно “, споделил на слисания лидер и му стоварил пестник в лицето, съпроводен с няколко ритника в хълбока и крайници. Подсъдимият бил очевидно нервозен, превъзбуден, което направило мощно усещане на интонации мъж и неговия другар. Не били задоволителни единствено ударите в лицето и ритниците в тялото. Емил се изплюл върху лидера.

Заключенията на съдебномедицинската експертиза е, че Емил Л. е предизвикал две леки телесни повреди на потърпевшите от хулиганските му дейности на пътя. Безспорно е открито, че държанието на подсъдимия е било напълно предизвикателно, хулиганско и осъществено пред очевидци и на обществено място, като дейностите му са били подбудени от блян да покаже пренебрежение към обществото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР