36-годишна пловдивчанка замина за Париж, за да стане домашна помощница,

...
36-годишна пловдивчанка замина за Париж, за да стане домашна помощница,
Коментари Харесай

Пловдивчанка заминала за Париж да чисти къщи, превърнали я в проститутка

36-годишна пловдивчанка отпътува за Париж, с цел да стане домашна помощница, само че злоумишлен шеф я трансформира в продажница. Това е единствено един от ужасяващите шест случая на трафик на хора, с които се е захванала Местната комисия за битка с трафик на хора през миналата година.
Младата жена пристигнала в Париж с заричане да работи като помощничка в семейството против високо месечно заплащане. Тя била експлоатирана трудово, а по-късно била въвлечена в насилствена проституция и полова употреба. Били й отнети персоналните документи, с цел да не може да си тръгне. Тя се обърнала за помощ към Комисията за битка с трафик на хора. След намесата на органите на реда дамата била изведена сполучливо от обстановката и се заврърнала в България.
В различен случай още веднъж жена е станала жертва на полова употреба, склонявана да дава полови услуги. Подаден е и сигнал за трудова употреба на млад мъж, държан наложително от неговия шеф, който лишава персоналните му документи, поради което и не може да напусне работното си място. Правил е опити да избяга, само че несполучливи.
Един от най-фрапиращите случаи е на 39-годишна жена, която е отпътувала за Германия под предлог да подписа брак, само че в действителност е насилвана полово и упоявана с дрога. След като се завръща в България, лицето, с което е отпътувала в началото и неин предстоящ брачен партньор продължава да експлоатира жертвата. Смята се също по този начин, че мъжът, който е извел в началото жертвата в Германия, постъпва по сходен метод и с други млади дами, като им дава обещание брак и блестящо бъдеще.
Друга жена на 32 години от Пловдив пък е била експлоатирана полово в град Сарагоса, Испания.

По всички случаи е работено взаимно с Министерство на вътрешните работи и с жертвите, като им е оказва цялостна поддръжка за тяхното психическо възобновяване.
За актуалната година Местната комисия ще се концентрира върху по-сериозно взаимоотношение и съдействие сред държавните и неправителствените организации на локално равнище, работа с уязвими групи, повишение осведомеността на обществото и рисковите групи.
Ще бъдат проведени и осведомителни, разяснителни и просветителни акции за лица от рисковите групи на трафика на хора на локално и районно равнище, в учебни заведения взаимно с сътрудниците - Община Пловдив, БЧК и Фондация „ Кампания А21 “.
В годишната стратегия са включени и методите за превъзмогване на последствията от трафика на хора и реинтегриране на жертвите в обществото посредством оказване на помощ, поддръжка, подпомагане, отбрана, преквалификация и трудова претовареност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР