36-годишен мъж е убит при сблъсък с агенти на ФБР

...
36-годишен мъж е убит при сблъсък с агенти на ФБР
Коментари Харесай

ФБР ликвидира екстремист, опитал се да удари болница с кола бомба

36-годишен мъж е погубен при конфликт с сътрудници на ФБР след опит за офанзива на болница в Мисури с кола бомба, осведоми Би Би Си.

От ФБР оповестяват, че Тимъти Уилсън е евентуален екстремист, който е обвързван с антиправителствени настроения, расистка и религиозна ненавист.

Уилсън е възнамерявал да удари няколко цели, в това число учебно заведение с най-вече чернокожи възпитаници, синагога и джамия, оповестява NBC, базирайки се на представители на ФБР.

Той в последна сметка решил да нападна болница, с цел да убие оптимален брой хора на фона на здравната рецесия с ковид, оповестиха от ФБР. Нападателят подхванал дейности за сдобиване с нужните материали за изработката на бомба.

Уилсън, който е бил въоръжен, е съдбовно прострелян при опит на сътрудници на ФБР да го арестуват в град в Мисури, до момента в който се е опитвал да вземе автомобил със самоделна бомба. ФБР допълват, че не са разкрили действителна бомба.

Нападателят явно е бил сърдит на локалните управляващи от дейностите им за прекъсване на разпространяването на ковид, добавя NBC. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР