36-годишен мъж е убит от агенти на ФБР, след като

...
36-годишен мъж е убит от агенти на ФБР, след като
Коментари Харесай

Предотвратиха опит за атентат в болница в САЩ по време на пандемията

36-годишен мъж е погубен от сътрудници на ФБР, откакто управляващите разбрали, че възнамерява да нападна болница в Мисури с бомба в транспортно средство, оповестява BBC.
Според ФБР Тимоти Уилсън е " евентуално принудителен екстремист ". От организацията разкрили запис, на който той показва расова и религиозна ненавист и антиправителствени настроения, гласи събщение на ФБР.
Той е бил набелязал няколко цели, в това число учебно заведение с огромен брой чернокожи възпитаници, синагога и джамия, оповестява NBC News, цитирайки чиновници на ФБР.
В последна сметка проверяващите разбрали, че се е спрял на болница, с цел да аргументи " оптимални жертви ", поради " актуалната рецесия в опазването на здравето ", оповестяват още от ФБР.
По данни на разследващит обвиненият даже подхванал " нужните стъпки за придобиване на материали, нужни за построяването на взривно устройство ".
При опит да бъде задържан във вторник в Мисури хипотетичният нападател е бил смъртоносно ранен. При акцията на сътрудниците Уилсън е бил въоръжен. Изглеждало, като че ли той таман продготвя " самоделното избухливо устройство, носено от транспортно средство ".
В следствие се оказало, че във возилото " няма действителна бомба ", добави ФБР.
Версията на управляващите за претекстовете на Уилсън е, че е бил " отчаян от дейностите на локалната власт за прекъсване на разпространяването на ковид ", оповестява NBC News.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР