36-годишен мъж е убит от агенти на ФБР, след като

36-годишен мъж е убит от агенти на ФБР, след като ...

Предотвратиха опит за атентат в болница в САЩ по време на пандемията.

36-годишен мъж е убит от агенти на ФБР, след като властите разбрали, че планира да атакува болница в Мисури с бомба в превозно средство, съобщава BBC.
Според ФБР Тимоти Уилсън е "потенциално насилствен екстремист". От агенцията открили запис, на който той изразява расова и религиозна омраза и антиправителствени настроения, гласи събщение на ФБР.
Той е бил набелязал няколко цели, включително училище с голям брой чернокожи ученици, синагога и джамия, съобщава NBC News, цитирайки служители на ФБР.
В крайна сметка разследващите разбрали, че се е спрял на болница, за да причини "максимални жертви", предвид "настоящата криза в здравеопазването", съобщават още от ФБР.
По данни на разследващит заподозреният дори предприел "необходимите стъпки за придобиване на материали, необходими за изграждането на взривно устройство".
При опит да бъде арестуван във вторник в Мисури предполагаемият атентатор е бил смъртоносно ранен. При акцията на агентите Уилсън е бил въоръжен. Изглеждало, сякаш той тъкмо продготвя "самоделното експлозивно устройство, носено от превозно средство".
В последствие се оказало, че във возилото "няма действителна бомба", добави ФБР.
Версията на властите за мотивите на Уилсън е, че е бил "разочарован от действията на местната власт за спиране на разпространението на коронавирус", съобщава NBC News.

Източник: actualno.com