36-годишен мъж бе осъден условно за присвояване на инструменти, собственост

...
36-годишен мъж бе осъден условно за присвояване на инструменти, собственост
Коментари Харесай

Осъдиха работник за присвояване на инструменти за 900 лева

36-годишен мъж бе наказан условно за заграбване на принадлежности, благосъстоятелност на строително-ремонтна компания, към която бил нает на работа като общ служащ.

Противозаконното заграбване било осъществено в интервала от септември до 4 октомври 2020 година Понеже подсъдимият живеел в непосредствена непосредственост до строителния обект на компанията, шефът на сдружението имал спогодба с него да складира употребените принадлежности в помещение от вкъщи си, като идвайки на работа заран да доставя единствено нужните за работата, а вечер да ги прибира назад.

След време, неудовлетворен от полученото възнаграждение във тип на дневни надници, служащият решил да продаде един от инструментите и да задържи парите за себе си. Разбирайки за случилото се, шефът на сдружението почнал да удържа част от дневното му заплащане поради изчезналия инструмент.

Известно време по-късно подсъдимият спрял да се явява на работа и в това време се разпоредил, още веднъж в собствен интерес, с още няколко от непознатите принадлежности като ги продал. Общата стойност на инкриминираните движимости е за към 900 лв..

36-годишният мъж е неосъждан до момента. С решение на Варненския областен съд бе осъден с 8 месеца отнемане от независимост условно, с изпитателен период от 3 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР