36-годишен бургазлия стана главен архитект на Община Бургас. Архитект Емил

...
36-годишен бургазлия стана главен архитект на Община Бургас. Архитект Емил
Коментари Харесай

36-годишен е новият главен архитект на Бургас

36-годишен бургазлия стана основен проектант на Община Бургас. Архитект Емил Бурулянов завоюва състезанието, разгласен от Община Бургас. До него се стигна, откакто досегашния основен проектант Веселина Илиева навърши години за пенсиониране, оповестява "Труд ".

Бурулянов получи най-вече точки с концепцията си “Посока Бургас 2020+20 “, в конкуренция с още трима претенденти – проектант Димитър Георгиев, проектант Никола Ликоманов и проектант Свилен Добрев.

Решението за избора му бе оповестено преди минути от комисия в състав: Председател – арх. Здравко Здравков – основен проектант на Столична Община, проектант Костадин Христов – представител на Камарата на архитектите в България, доцент Димо Колибаров – шеф на филиал Бургас на Национална художествена академия,

архитект Петър Статев – ръководител на Постоянната комисия по устройство на територията при Общински съвет Бургас, инж. Чанка Коралска – заместител кмет по “Строителство, вложения и районно развиване “ в Община Бургас, Богдана Маринова – шеф дирекция “Човешки запаси “ в Община Бургас.

Кандидатите минаха през два кръга в състезанието – тест и показване на концепциите си, и въпроси от комисията. За втория кръг бяха позволени претендентите с най-вече точки – Бурулянов /83,29 т./ и Георгиев /73,14 т./. На трето място се класира Ликоманов с 35,86 т., а на четвърто – Добрев с 20,72 т.

Арх. Емил Бурулянов е роден през 1984 година в Бургас. Член е на УС на Камарата на архитектите в България, член е и на Съюза на архитектите в България. Магистър е по висша архитектура от Политехническия университет в Каталуния, Испания, бакалавър е по Инженерство и архитектура от университета в Малта.

Завършил е Английска езикова гимназия “Гео Милев “ – Бургас. Владее британски, немски и испански език. В Бургас е проектирал постройката на Експозиционен център “Флора “, бъдещия стадион в комплекс “Меден рудник “, слънчевите дървета и пейки, и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР