36 години от аварията в АЕЦ Чернобил се навършиха на

...
36 години от аварията в АЕЦ Чернобил се навършиха на
Коментари Харесай

Чернобил убива Георги Парцалев и първата му любов! Комикът и митичната Анастасия си отиват от левкемия

36 години от повредата в АЕЦ „ Чернобил " се навършиха на 26 април, а светът още бере следствията от най-голямата нуклеарна злополука в историята на човечеството. Заради радиацията след експлоадирането на централата, разпростряла се даже в най-далечните точки на Земята, заболеваемостта от рак у нас продължава да ескалира и се счита, че Чернобил е повода за онкологичните диагнози на над 1 милион българи.

По мотив годишнината oт повредата актрисата Латинка Петрова си спомни за своя най-хубав другар и паметен сътрудник Георги Парцалев, който съгласно нея също е една от жертвите на радиацията от Чернобил. Великият комедиант, който не е сред живите от 1989 година насам, развил скоротечната си левкемия точно поради облъчването, написа „ Ретро “.

„ Видяхме се за последно в Правителствена болница, може би четири-пет дни преди той да си отиде. Не се сбогyвахме обаче, тъй като той не усещаше, че си отива. Само му падаха пръстените от пръстите, тъй като се беше стопил. Държеше ги в шепата си, тъй като не искаше да се разделя с тях. В прилежащата стая беше патриарх Максим и Пацо се чудеше по какъв начин толкоз Божи човек също е стигнал до болница. Помня, че непрекъснато ми вадеше картона си и ми споделяше да видя, че няма СПИН. Тогава този слух витаеше на всички места и даже докторите обясняваха, че доста хора идват до болничното заведение, с цел да му донесат цветя и бонбони, само че ги е боязън да се качат при него, с цел да не се заразят, а той нямаше никакъв СПИН. И тогава обаче не губеше наличие на духа и възприятието си за комизъм. Отиде си от левкемия “, споделя Латинка.

По подигравка на ориста от същата болест си отива и първата му и единствената обич – студентката Анастасия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР