36 души са настанени към момента в Приюта за временно

...
36 души са настанени към момента в Приюта за временно
Коментари Харесай

36 души са настанени към момента в Приюта за временно настаняване на бездомни и социалнослаби лица във Варна

36 души са настанени все още в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и социалнослаби лица във Варна.

Таня Василева, шеф на Дирекция „ Социални действия “, съобщи, че е основана добра организация за приемане на бездомни лица през зимния сезон. Приютът, който се намира в ж.к. „ Победа ”, ул. „ Петко Стайнов ” №7, е с потенциал от 100 места, само че при нужда могат да бъдат настанени и повече нуждаещи се.

Основна задача на Приюта е обезпечаването на краткотраен заслон – до три /месеца за пълнолетни бездомни жители с непрекъснат адрес на територията на община Варна.

При изключителни условия се одобряват бездомни хора и без подобен непрекъснат адрес, само че единствено за 7 календарни дни. Приемането в Приюта се прави всеки работен ден, в границите на законоустановеното работно време – от 09.00 до 17.00 часа. Настанените лица би трябвало да могат сами да се обслужват в ежедневните си потребности и да са способни осъзнато да носят отговорност за дейностите си. Осигурена е храна по веднъж дневно в работните дни. Със съдействието на здравна сестра и обществен служащ настанените жители могат да си изберат персонален доктор и да се записват в Бюро по труда, в случай че не са го сторили до момента.

На територията на Община Варна действат и две публични трапезарии. Едната е към Домашния обществен патронаж с 475 места. Другата е към неправителствена организация с 550 места. Молби за социална столова се подават по региони. След разглеждане на заявките се включват към трапезарията и по график в работните дни могат да получават топла храна./focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР