353 делегати избират ректор на ПУ, а кандидатът е един

...
353 делегати избират ректор на ПУ, а кандидатът е един
Коментари Харесай

Проф. Румен Младенов е новият ректор на ПУ

353 делегати избират ректор на ПУ, а претендентът е един

С 84% от гласовете на делегатите на Общото заседание проф. Румен Младенов бе определен за ректор на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”. От 297 дали вота си 250 поддържаха единствената кандидатура на изборите във вуза, 22 гласоподаваха срещу, а 25 пуснаха бели бюлетини.

„ Работим за една идея и продължаваме! ”, си споделиха при първото здрависване някогашният ректор проф. Запрян Козлуджов и проф. Румен Младенов, който поема щафетата.

Той е учител по ботаника, систематика на растенията и микология в ПУ и по фармацевтична ботаника в Медицинския лицей и Медицинския университет. Ръководи две катедри - по ботаника в ПУ и „ Фармакогнозия и фармацевтична химия “ във Фармацевтичен факултет при МУ. Изследванията му са в региона на алгологията, токсикологията и фитохимията. Има над 120 изявления в наши и интернационалните списания. Автор е на три управления за извършения по „ Систематика на водорасли и гъби “, „ Систематика на растения и гъби “, „ Биологичен разбор и екологична оценка на видовете повърхностни води в България “, на един учебник по „ Фикология “ и на два учебника по „ Фармацевтична ботаника “.

Реално новият ректор би трябвало да встъпи в служба на 3 юни. За 10 юни е планувано първото съвещание на новоизбрания през днешния ден Академичен съвет, на което проф. Младенов ще разгласи екипа си.

Той подсигурява, че ще има последователност, кандидатстудентска акция без разтърсвания и ще се резервира положителният психически климат във висшето учебно заведение. Амбицията му е то да остане в Топ 5 у нас, като предлага атрактивни специалности, в това число на британски език и с разновидности за отдалечено образование.

Очаквайте по-късно първите изказвания на новия ректор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР