350 млн. лева, изкопаване на 8-9 млн. кубични метри наноси,

...
350 млн. лева, изкопаване на 8-9 млн. кубични метри наноси,
Коментари Харесай

Общински съветник с тежки думи как държавата всъщност си затваря очите в полза на ТЕЦ-а на Доган

350 млн. лв., изкопаване на 8-9 млн. кубични метри наноси, депонирането на по-голяма част от изкопаното неизвестно къде - с цел да може да има достъп до пристанището на Ахмед Доган (на Топлоелектрическа централа Варна) през Варненското езеро. Това е заключението на столичния общински консултант Тома Белев, оповестено в персоналния му профил във Фейсбук.
Решението това да се случи беше взето от държавното управление през първия ден на ноември, 2019 година.
Белев показва решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна по въпроса, като оценката е, че планът няма да повлиея негативно на Варненското езеро от екологична позиция. Само че съгласно Белев това въобще няма да е по този начин.
По думите му, в началото в решението не се споделя къде ще се депонира изкопаната земна маса. " След два месеца излиза наяве къде ще отидат най-малко 3 милиона от тях -ще се насипят в самото езеро в депото Налбанка, което ще докара до изплитняване на 361 декара до 50 сантиметра под равнището на водата. За останалите 5 милиона кубически метра наноси продължава да не е ясно ".
" Когато става въпрос за подарък към Доган за 350 милиона няма значение унищожаването на езерото. Закона изисква най-малко изговаряне дали е нужен Оценка на въздействието върху околната среда, тъй като водните пътища са включени в приложение 2 на Закон за опазване на околната среда. Всичко демонстрира, че Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна са си затворили очите и са нарушили Закон за опазване на околната среда и Закон за биологичното разнообразие, само че кой може да откаже на Доган, когато страната му подарява услуга за 350 милиона ", пита Белев.
" Дълбането към този момент се реализира от съветска компания определена без процедура по закона за публичните поръчки ", твърди столичният общински консултант, който установи: " Така е в завладната страна където няма господство на закона ".
Още: " Признание от ГЕРБ: Решението за Топлоелектрическа централа Варна е поради публичната непоносимост към Ахмед Доган "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР