350 души и 40 единици техника ще подпомагат от днес

...
350 души и 40 единици техника ще подпомагат от днес
Коментари Харесай

Още 350 души ще помагат за охраната на границата с Турция |

350 души и 40 единици техника ще подкрепят от през днешния ден " Гранична полиция " по полосата с Турция , заяви министърът на защитата Георги Панайотов пред бТВ.

Според него по границата с Турция има компрометирани сектори по продължение на цялата ограда, които би трябвало да се оправят. Затова военни експерти, сапьорни и инженерни елементи са се присъединили в нейното възстановяване, те имат опит с такива обекти и „ качеството на работата ни е най-високо “, съобщи Панайотов.

„ Още не сме решили по кое време ще евакуираме преводачите на българските военни контингенти в Афганистан, само че те ще бъдат евакуирани. Поддържаме контакт с тях и ги знаем къде са ", уточни още министърът.

По думите му дамите в армията имат равни благоприятни условия с мъжете. Има пълна равнопоставеност - за образование във военните учебни заведения и военна академия.

Малко по-рано денем от Министерството на защитата изпратиха позиция срещу  " разпространение на погрешни внушения за дискриминация на дамите в армията ".

" Имаше изказвания в общественото пространство от кандидат-вицперизидент за това. Но освен поради претендента за президент бе позицията на Министерството на отбраната, а и по принцип. Генерали дами нямаме, само че несъмнено ще имаме. Жени пилоти обаче имаме ", сподели военният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР