35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни

...
35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни
Коментари Харесай

Протестиращите грозно потъпкаха лика на Бойко Борисов

 35-ят ден на митинга още веднъж събра голямо голям брой жители, недоволни от ръководството на премиера Бойко Борисов. Остават блокадите на три основни кръстовища в центъра на София – на пл. " Независимост ", при Софийския университет и на " Орлов мост ".

Близо до Триъгълника на властта един от Отровното трио - юрист Николай Хаджигенов, дръпна слово пред аудиторията, само че този път позата му беше по-различна - на подиума той беше стъпил върху тениска с лика на Борисов.

Въпреки ограниченията, които заяви, че е взел през днешния ден министър председателят, протестиращите са безапелационни, че това е замазване на очите на хората и те няма да правят отстъпка от своите претенции.

Късно нощес Отровното трио застана отпред на възобновяване на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. От тази заран Орлов мост и Ректората се трансфораха в свободна пешеходна зона за четене и спорт.

Исканията на протестиращите остават непроменени и непрекъснати повече от месец – оставка на държавното управление, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, осъществяване на почтени избори и отдалечено и електронно гласоподаване.

Днес се организира и митинг пред немското посолство. Протестиращите стояха една минута безмълвно с вързани очи, по-късно обявиха, че желаят да знаят по какъв начин се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска инструкция към България, с необятно затворените очи на европейския политически хайлайф за техните " сътрудници “ от ГЕРБ.

Протестиращите са несъгласни Европа неофициално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови запаси не биха могли по този начин крепко да се окопаят във властта, както от началото на участието ни в Европейския съюз.

" Не съм за никой тук! Аз съм срещу сегашната система на мафиотизацият и плячкосване на запаси, на политическите партии, които ръководят сега " заключи протестиращ.

Очаква се шествието на протестиращите пред Министерския съвет да стигне до Орлов мост към 21:30 ч.

" Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното - имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с доста огромна изненада. Има чудесни, прелестни хора ", съобщи протестиращ там пред БНР.

" Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука ", съобщи стара дама.

" Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, пипвам самолета и се махам. Разбира се, в случай че настъпи демокрацията, ще остана ", сподели трети.

Във Велико Търново довечера е планувано протестно автошествие до крепостта Царевец и назад. Инициативата е гражданска, като по-късно евентуално ще се стигне краткотрайно блокиране на придвижването в града.

Във Варна протестиращи против държавното управление и основния прокурор не престават блокадата пред кръстовището на Общината. Очаква се организира и станалото обичайно шествие по централни улици в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР