35 яхти участваха в 19-тото издание на международната регата Кор

...
35 яхти участваха в 19-тото издание на международната регата Кор
Коментари Харесай

Оспорван финал на регатата Кор Кароли в Бургас

35 яхти участваха в 19-тото издание на интернационалната регата " Кор Кароли ". Стартът беше даден преди дни във Варна, а финалът беше през днешния ден на фара в Бургас. Хубавото време даде опция на екипажите да водят оспорвана борба за първото място.

Бургас

Точно в 13 ч, 22 мин. и 48 секунди яхтата " Ивъл Уоман " пресече финала и завоюва първото място на регатата " Кор Кароли " тази година, като измина днешния стадий от пристанището на Свети Влас до Бургас за 4 часа и 20 минути.
Петър Димитров - шкипер на яхта " Ивъл Уомън ": В края на спортния ден безусловно всичко зависи от качествата на екипажа. Добрата лодка и положителните платна могат единствено да оказват помощ, в последна сметка всичко опира до знанията и до опциите на екипажа. В нашия спорт безусловно постоянно е по този начин.
Киловите яхти се нуждаят от мощен вятър, с цел да покажат своите благоприятни условия, а поривите от изток изпълниха платната и осигуриха оспорван край.
Кап. Тома Томов: И през днешния ден даде доста хубаво време. Малко се притеснявахме - прогнозата беше за по-слабо време, само че през днешния ден даде доста положително и всички са доста удовлетворени.
От фондация " Кор Кароли " дадоха отлична оценка на цялата регата и оповестиха началото на подготовката за идната, която ще започва от Бургас и този път ще финишира във Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР