35 ученици станаха част от втория випуск на кампанията Отличниците

...
35 ученици станаха част от втория випуск на кампанията Отличниците
Коментари Харесай

35 ученици попълниха випуск II на Отличниците на България

35 възпитаници станаха част от втория випуск на акцията " Отличниците на България " . Лауреатите бяха наградени на публична гала в НДК от министъра на образованието Красимир Вълчев. Инициативата се организира за втора поредна година , инициирана от вестник " 24 часа " взаимно с МОН и цели да разпространява триумфите на българските възпитаници.

" Разчитаме доста на тези деца. Ориентираме част от политиките на министерството съответно към децата с достижения ", съобщи пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Като образец той даде националната стратегия за подкрепяне подготовката за присъединяване в олимпиади, както и модула " Подобряване на просветителната среда ". Това са кабинетите за постоянна пробна работа по естествени науки, по която годишно министерството отделя 2 млн. лв.. " Резултатите на тези деца са впечатляващи и вдъхновяващи ", акцентира Вълчев. Един от наградените възпитаници желае да стане преподавател - нещо, което съгласно министъра на образованието е доста значимо и от което имаме потребност. " Повече такива деца да се ангажират с педагогическа специалност и да вдъхновят други деца ", си пожела той.

Всички отличници са спечелили медали от интернационалните надпревари по научни дисциплини като математика, физика, химия, както и от езикови олимпиади. Някои от наградените възпитаници са издържали зрелостните изпити c цялостни шестици. Лауреатите са ученици на природо - математически и езикови гимназии, както и на междинни общообразователни учебни заведения от цялата страна. Някои от българските възпитаници са получили интернационално самопризнание от организации и влиятелни университети като Принстън, Оксфорд и Харвард.

На 6 ноември следва спор за дигитализацията в образованието с децата в НДК, който ще се организира с възпитаници.

Горди с триумфите на децата си майки одобриха високите оценки на своите синове и дъщери, които сега са в задгранични университети. На церемонията премия получи и ученичката Лора Тоскова, която стана втора в света по притежаване на китайски език. За първи път се връчва отличие за високи достижения в музикалното творчество.

Единадесетокласникът Антоан Георгиев от Природно-математическата профилирана гимназия " Св. Климент Охридски " в Монтана описа пред news.bg за създаването на плана Blumber. Той му донесе интернационално самопризнание на младежко научно ревю в Полша. Там младият гений се класира на второ място в конкуренция със 130 плана от 27 страни, като 11 от тях са в областта на компютърните науки. Антоан споделя, че създаването му съставлява игра във виртуална действителност, която се базира на логика на психиката, в частност употребява Закона на Милър. В далечната 1956 година ученият открива, че съществува горен предел в запаметяването от индивида на избрани обекти. Антоан дава образец с цветовете. " Ако ви изброя поредност от цветове, вие ще можете да запомните да употребявате в този съответен миг от 5 до 9 и това е вашият най-много. Прочитайки за този закон, изследвайки го, се замислих за имплементирането му във виртуална действителност и проучвания на резултатите ", изясни Антоан. Младият гений сега създава платформа от мини игри, която ще включва и този план. Антоан счита да продължи образованието си в България, защото съгласно него IT секторът в страната е добре развъртян и има премного капацитет , който може да бъде употребен тук.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР