35 тона нефтени продукти изтекоха в река Дунав до Челарево.

...
35 тона нефтени продукти изтекоха в река Дунав до Челарево.
Коментари Харесай

35 тона нефтени продукти изтекоха в река Дунав до Челарево

35 тона нефтени артикули изтекоха в река Дунав до Челарево. Количеството е изпуснато от транспортен съд, пътуващ под български байрак. 

Информацията е получена от Министерството на околната среда, водите и горите и Националната администрация " Румънски води " - отдел " Извънредни обстановки ", посредством секретаря за граничните води в границите на двустранното съглашение сред Румъния и Сърбия, в следобедните часове на 20 юни.

Времето, изчислено от експертите за разпространяване на замърсяването, е към 24-30 часа до навлизането в страната. Като се има поради оповестеното количество замърсител, дължината на вълната на замърсяване ще бъде на разстояние към 70-100 км в условия на невмешателство, надолу по течението от региона на произвеждане на събитието, оповестява stiripesurse.ro.

" В момента сръбската страна работи посредством способените екипи на Vode Vojvodine (провинциална ревизия по водите, акредитирана лаборатория и др.) взаимно със сръбската войска, с цел да отбрани Белград от вероятните последствия от инцидентното замърсяване. По този метод беше несъмнено уместно място, където беше конфигурирана плаваща защитна дига, като сега нефтеното леке е изолирано. На разположение на управлението на ANAR, надлежно на генералния шеф инж. Сорин Лукачи, екипите на Банатската администрация на водните басейни (ABA) към този момент започнаха (визуалното) наблюдаване на водите на Дунав, в сектора на Базиаш, от нощес, съобщи през днешния ден.бг.

Интервенцията по премахване на замърсяването, както и вземането на водни проби, ще бъдат осъществени от екипите единствено при положение, че вълната на замърсяване доближи Румъния, респективно ще се следят нефтени течове ", осведоми Националната администрация " Румънски води ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР