35 столични уличилища ще бъдат с нови директори от 15

...
35 столични уличилища ще бъдат с нови директори от 15
Коментари Харесай

Избират директори на 35 столични училища

35 столични уличилища ще бъдат с нови шефове от 15 септември. Това сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието в София-град Ваня Кастрева.

„ Всички, които имат пет години училищен стаж и са магистри могат да се опитат на състезанията за шеф на учебно заведение “, разяснява тя.

Попитана дали може да бъде отстранено условието за училищен стаж, с цел да може повече младежи да вземат участие в състезанията, Кастрева отговори, че това е заложено в Наредба 15, както и условието бъдещите шефове да са с добита образователно-квалификационна степен „ магистър “, а не „ бакалавър “, както беше допустимо преди.

„ Конкурсите са оповестени в две заповеди. В първата заповед бяха 14, които краткотрайно са изпълнявали длъжността шеф. А във втората - това са сътрудници, които напоследък са придобили право на пенсиониране “, изясни тя.

На въпрос дали има шефове, които не престават да работят и след навършване на пенсионна възраст, Кастрева призна, че има такива случаи, само че те са малко. „ Малки изключения. Не повече от 2 години, защото предходната година нямаше състезания “, разясни Кастрева и посочи, че подаването на документи по първите състезания е завършило и в този момент комисията работи по тях.

„ Все още текат периодите по втората заповед, която беше оповестена на 22 юни. По нея тече подаването на документи “, акцентира началникът на РУО-София. Наесен с нов шеф ще бъдат 35-то, 20-то, 43-то, 138-мо, 31-во, ПГ по архитектура и геодезия „ Христо Ботев “ и други.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР