35% от българите смятат, че водят по-добър живот от поколението

...
35% от българите смятат, че водят по-добър живот от поколението
Коментари Харесай

35%: Живеем по-добре от родителите ни, 31%: Караме го по-зле

35% от българите считат, че водят по-добър живот от поколението на своите родители, сочи изследване на Галъп, извършено в 64 страни. Други 31% у нас са на противоположното мнение.

За 27% от запитаните българи пък няма разлика сред живота им и този на предходното потомство. Още 7% у нас не могат да преценяват.

В България 37% чакат животът на децата през днешния ден да е по-добър от техния, 29% плануват на повече компликации за тях. 20% считат, че поколението след нас ще има същите условия като нас, а 14% не могат да преценяват.

Но на фона на света и даже на не изключително въодушевената Европа резултати у нас ни открояват, като песимисти. 51% жител на света има вяра, че животът му е по-добър от този на родителите му. Другата половина от запитаните е по равно разграничена сред тези, които правят оценка живота си като по-лош (23%), и тези, съгласно които той е същият (23%). 3% не могат да отговорят.

44% по света чакат по-добър живот за децата през днешния ден спрямо нашия, 28% предсказват по-лош, 20% мисля, че на бъдещето потомство му следва същото качество, а 8% не могат да отговорят.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР