35 нови съдебни заседатели, мандат 2023 – 2026 година към

...
35 нови съдебни заседатели, мандат 2023 – 2026 година към
Коментари Харесай

Новите съдебни заседатели в Окръжен съд-Силистра се заклеха

35 нови правосъдни заседатели, мандат 2023 – 2026 година към Окръжен съд – Силистра поставиха клетва на тържествена гала в Съдебната палата в града.

Председателят на Окръжен съд-Силистра Пламен Неделчев приветства правосъдните заседатели с встъпването им в служба, и им пожела сполучлив мандат.

„ Нека думите на клетвата, която полагате през днешния ден, да доближат до Вас и да съпътстват работата Ви пред идващите години. Вярвам, че като правосъдни заседатели всякога, когато вземате значими решения, от които ще зависят човешки ориси клетвата ще бъде Ваш справочник във въздаването на правдивост. “-каза арбитър Неделчев.

След ритуала по полагане на клетва новите правосъдни заседатели подписаха клетвени листове и минаха начално образование, което се организира по линия на Националния институт на правораздаването.

Лектор в образованието бе арбитър Анелия Великова от наказателно поделение на Окръжен съд-Силистра. Тя срещна правосъдните заседатели с значимите аспекти в устройството и работата на съда, с съществени понятия и правила в наказателния развой. Разяснени бяха статута и етичните измерения в активността на правосъдния заседател.

Съдебните заседатели се назначават по предложение на общинските препоръки. Те имат еднакъв глас, права и отговорности със съдиите от правосъдния състав в наказателното правосъдие.

Участието на правосъдните заседатели в наказателните каузи като представители на обществото, които не са съдии, е доста значима гаранция за обективен и неутрален развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР