35 милиона лева ще бъдат отпуснати от правителството за строителство

...
35 милиона лева ще бъдат отпуснати от правителството за строителство
Коментари Харесай

Държавата е одобрила отпускането на 35 млн. лева за Колежа, базата на Локо и трибуна Бесика

35 милиона лв. ще бъдат отпуснати от държавното управление за строителство и възстановяване базите на пловдивските „ Ботев “ и „ Локомотив “. И двата клуба ще получат пари от държавния бюджет, с цел да няма ядосани.

Вече е решено, че средствата ще бъдат за дотъкмяване на стадион „ Христо Ботев “, по-известен като „ Колежа “. Освен това част от милионите ще бъдат разпределени и за създаване на нова база да детско-юношеската школа на Локомотив, както и за изграждане на паметната фенска естрада „ Бесика “.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова е одобрила финансирането и е въпрос на време ремонтите на спортните обекти в Пловдив да стартират, твърди „ България Днес “. Феновете на Локомотив (Пловдив) проведоха митинги в края на предходната година. Те бяха недоволни, че пари в началото бяха планувани единствено за „ Колежа “. „ Не може за едните по този начин, за другите вака “, беснееха последователите на „ черно-белите “.

След дострояването с държавни средства стадион „ Христо Ботев “ ще остане общински, а клубът ще употребява оборудването чартърен. Модерната футболна база в ЖР „ Тракия “ за „ Локо “ пък ще се разгръща на 29 декара. Проектът се движи от административния шеф на клуба и общински консултант в Пловдив Атанас Узунов и е на стойност 6,35 млн. лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР