35-годишният турски жител Исмаил Отлу признава, че е пристрастен към

...
35-годишният турски жител Исмаил Отлу признава, че е пристрастен към
Коментари Харесай

ВИДЕО Турчин от 25 г. не яде и не пие вода, консумира само по 5 литра кока-кола дневно

35-годишният турски гражданин Исмаил Отлу признава, че е привързан към колата. Той пие безалкохолната напитка от 10-годишна възраст и твърди, че не яде и не пие нищо друго с изключение на кола.



“Не знам какво иска ми се случи на следващия ден ”, споделя той, “но заради пристрастеността си не мога да се откажа от нея. ”

Отлу живее в южната провинция Османие и държи дребна пекарна. По думите му през последните 25 години той е пил по 5 литра кола всеки ден.

Отначало пиел от 1 до 2 литра дневно. След известно време обаче почнал да употребява по 5 литра на ден. По думите му, първото нещо, което прави откакто се разсъни, е да пие кола.

Той се придържа единствено към една марка кола.

„ Не мога да пия друга марка кола. Когато го направя, незабавно стартирам да имам проблеми със стомаха. Не мога да пия вода. Също по този начин даже не мога да хапвам храна. Просто похапвам бюрек или симит вечер “, споделя той. “Това е даже по-лошо от зависимостта от тютюнопушенето. ”

Отлу признава, че предлага кола на всички, които посещават неговата пекарна.

„ Винаги ме черпи кола. Аз също започнах да се вманиачвам към нея. Пия по 1 литър дневно “, споделя приятелят на Отлу Тамер Ону, който продава мобилни устройства покрай хлебопекарната на Отлу.

Десетки изследвания, извършени през последните няколко години, настояват, че сладките питиета доста способстват за доста заболявания, в това число затлъстяване, диабет вид 2 и кариес.

Кенче сода съдържа почти 38-40 грама добавена захар, което се равнява на съвсем 10 чаени лъжички.

Световната здравна организация (СЗО) предлага да се употребяват не повече от 6 чаени лъжички добавена захар на ден, с цел да останете здрави.

Според изследване, оповестено на уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати през 2015 година и представено от БГНЕС, към 184 000 души умират всяка година заради потреблението на подсладени питиета.
Още от Лайфстайл:  Китай праща войска от 100 000 патици на пердах против настъпление на скакалци27/02/2020  Джулия Робъртс на прага на развод27/02/2020  „ Батмобил “ задържан в Москва, водачът го чакат много глоби26/02/2020
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР