35-годишният Жеферсон Фарфан направи блестящо завръщане с екипа на Локомотив

...
35-годишният Жеферсон Фарфан направи блестящо завръщане с екипа на Локомотив
Коментари Харесай

Фарфан се завърна след 1 година извън терените и спаси Локо М

35-годишният Жеферсон Фарфан направи ослепително завръщане с екипа на Локомотив (Москва). Той пропусна целия сезон досега поради тежка травма, само че влезе като запаса в семейството на Уфа и означи изравнителното попадение за " железничарите ". Мачът приключи 1:1 и по този метод московчани рискуват да изтърван директната квота за Шампионската лига.

След трите следващи равенства (срещу Криля Советов, Сочи и Спартак М - б.а.) Локомотив се нуждаеше от наложителна победа, с цел да не разреши на ЦСКА (Москва) и Краснодар да го притиснат в разногласието за второто място. Уфа пък се стремеше към трите точки, с цел да резервира шансове да си класира за Лига Европа.

Преди началото на дуела звездата на Локо Алексей Миранчук получи премията за най-хубав футболист в Премиер лигата за месец юни. След подновяването на сезона съветският национал вкара всички 5 гола за отбора си.

В началните минути домакините получиха няколко благоприятни условия да притеснят противника от статични положения, само че последвалите центрирания не бяха рискови за вратаря на Уфа Александър Беленов. Неговият сътрудник Антон Коченков се намеси несъмнено след компактен шут на Остон Урунов в средата на полувремето, а по-късно гостите още веднъж се прибраха в половината си и изчакваха точния миг да изненадат отбраната на Локо.
В 32-ата минута мощен изстрел на Гжегож Криховяк затрудни Беленов, само че опитният пазач мазета. " Железничарите " преобладаваха, само че неточност на централния бранител Мурило докара до дузпа в интерес на Уфа. Бразилецът фаулира Артьом Голубьов, а Даниил Фомин прати Коченков в противоположния ъгъл и осъществя 6-ия си гол за сезона.

На почивката старши треньорът на Локомотив Марко Николич извади виновника за дузпата Мурило и Антон Миранчук, а вместо тях пусна Рифат Жемалетдинов и Дмитрий Рибчинский. Домакините заиграха на по-висока скорост, само че мъчно стигаха до голови обстановки. Беленов още веднъж сподели класа след мощен удар на Криховяк, а малко по-късно направи впечатляващо избавяне при изстрел с глава на резервата Рибчинский.
В 70-ата минута Фарфан смени Едер и наличието му на трена незабавно се усети. В 79-ата минута Жоао Марио центрира, а Ведран Чорлука уцели гредата. Натискът на " железничарите " обаче даде резултат малко по-късно, когато Жоао Марио откри Фарфан и перуанецът технично преодоля Беленов.

Локомотив не беше надалеч от цялостния поврат, само че трябваше да се помири с равенството, след което задатък от 5 точки пред ЦСКА, само че и мач повече от " армейците ". В идващия кръг двата отбора излизат един против различен в дерби, което може да реши разногласието за втората позиция.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, неделя 12 юли  Локомотив Москва 1:1краен резулат  Уфа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР