35-годишната родилка, която бе транспортирана по спешност с хеликоптер от

...
35-годишната родилка, която бе транспортирана по спешност с хеликоптер от
Коментари Харесай

Тежко е състоянието на родилката, транспортирана с хеликоптер във Варна

35-годишната родилка, която бе превозена по неотложност с хеликоптер от Силистра във Варна е в тежко положение. Тя е била приведена в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване във варненската Университетска болница " Света Марина " в понеделник към 18.00 часа. Работната й диагноза е HELLP синдром, мозъчен инфаркт, кома и множествена органна непълнота. Състоянието е след четвърта бременност и второ прибързано раждане, оповестиха от лечебното заведение.

Пациентката е постъпила в УМБАЛ " Силистра " няколко дни след раждането, откакто се е почувствала зле, станала объркана и унесена, пожълтяла и почнали гърчове, откъдето е била приведена в интензивното на варненската болница " Света Марина ". В момента е в тежко положение, дълбока кома, Глазгоускакома канара - 3 т, чернодробна и дихателна непълнота.

Лечението продължава според работните диагнози и динамичните промени в положението, изясни проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в „ Света Марина “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР