35-годишен мъж е осъден на 2 години затвор за кражба,

...
35-годишен мъж е осъден на 2 години затвор за кражба,
Коментари Харесай

Крадец-рецидивист - осъден от две съдилища

35-годишен мъж е наказан на 2 години затвор за кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение. Той ще търпи наказването си при първичен „ непоколебим режим “. Присъдата е постановена от Районния съд в Балчик и беше оповестена за влезнала в действие от състав на Окръжния съд в Добрич.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 12 септември 2018 година, е направил обири от 4 жилища в Балчик. От домовете на потърпевшите били отнети пари, сребърни и златни украшения, мобилен телефон и други движимости. Общата стойност на откраднатото възлиза на 4301,54 лв..

Мъжът, който е неведнъж осъждан, живеел в село в община Нови пазар, дружно със фамилията си. Излязъл от пандиза на 21 август 2018г. и, защото нямал пари, почнал да взема заеми от своите близки. После, с цел да върне парите, почнал още веднъж да прави обири. Отишъл в Балчик с маршрутка, избрал инцидентно къщите, от които направил кражбите и по-късно се прибрал в селото си. На другия ден бил арестуван от полицията и върнал част от отнетите движимости, които били предадени на потърпевшите.

На първа правосъдна инстанция мъжът е бил наказан в изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто е признал виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал присъдата с искане за по-леко наказване. В правосъдното съвещание пред Окръжния съд подсъдимият отдръпнал жалбата си, защото в това време е бил наказан на 2 години отнемане от независимост по друго дело в Районен съд - Провадия и следва групиране на наказванията му по двете присъди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР