35 години по-късно актьорът и режисьр от трупата на Народния

...
35 години по-късно актьорът и режисьр от трупата на Народния
Коментари Харесай

35 години по-късно: Михаил Петров отново в кожата на Фигаро

35 години по-късно артистът и режисьр от трупата на Народния спектакъл Михаил Петров отново ще се превъплъти в една от обичаните си функции – тази на Фигаро от безсмъртната пиеса на Пиер дьо Бомарше.

Повече от три десетилетия след премиерата на „ Сватбата на Фигаро “ и година, откакто самият той сложи като режисьор спектакъла под името " Един безразсъден ден ", Михаил Петров ще облече костюма на бръснаря-шегаджия като специфичен комплимент към публиката. Представлението на „ Един безразсъден ден “ на 19 октомври на Голяма сцена ще мине под знака на церемония театър с доста изненади, една от които ще е точно появяването на Михаил Петров във финалния монолог на Фигаро.

През 1984-а, когато играе ролята на Фигаро, Михаил Петров си партнира с куп именити актьори: сегашният шеф на театъра Мариус Донкин, Мария Стефанова, Виолета Гиндева, Антон Радичев, Жоржета Чакърова, Виолета Бахчеванова, Николай Николаев и доста други. Режисьор е Никола Петков.

Сега Михаил Петров ще означи юбилея си и 47-ия си сезон на сцената на Народния спектакъл с пет представления с негово присъединяване през октомври. Това са " Мнимият болен " от Жан Батист Молиер на 16 октомври, " Обир " от Джо Ортън на 17 октомври, " Лунатици "  от Кен Лудвиг на 18 октомври, " Един безразсъден ден "  от Бомарше на 19 октомври и " Аз заплащам " от Ив Жамиак на 24 октомври.

По мотив юбилея, артистът, който е прочут измежду сътрудниците и екипа на театъра и с финото си възприятие за комизъм, сътвори своя персонална страница във Facebook, посредством която се обърна с покана към публиката: „ Здравейте! Аз съм Михаил Петров. Актьорът, режисьорът, брачният партньор, бащата, дядото, тенисистът и така нататък - действия, с които имам вяра, се оправям с готовност и отговорност.

Понякога имам чувството, че съм в Народен спектакъл „ Иван Вазов ” от мезозойската епоха. Поведението и манталитетът ми обаче, са като на " хванат бунтовник ", който и под дулото на револвера няма да признае на какъв брой години е в действителност. Но под секрет ще ви споделя, че стартирам 47-я си сезон в Народния спектакъл. Достатъчно зрял съм, с цел да знам на този стадий „ какъв брой е значимо да бъдем съществени ” и да се позабавляваме.

И в този ред на мисли пристигна моментът да отворя своя страница в интернет пространството. Време беше, CV-то стартира да прелива. Снимковият и видео материал, оповестени на страницата,са предоставени от Народен спектакъл „ Иван Вазов ” и от персоналния ми списък. Добре пристигнали и прелестно гледане! “, написа в страницата той.

Михаил Петров се обърна към своите фенове и с апел да създадат дружно този празник малко по-различен. Като оказват помощ за кариерата на млада, надарена актриса, с която животът го среща инцидентно, само че тъкмо в точния момент – Вероника Янакиева.

„ Дълго мислих по какъв начин да трансформира този миг, в освен това от персонален празник и сценичен празник. Искаше ми се посредством това събитие всички дружно да създадем един щастлив спомен във времето и да сме част от реализирането на една фантазия, фантазията на Вероника Янакиева, актриса и както тя дефинира себе си „ креативен странник в разнообразни измерения ”. Затова ви поканвам да отпразнуваме моя персонален празник на 19 октомври с нещо друго от цветя и дарове. Това не е благотворителна идея. Това е част от насладата и вълнението, които ще споделим дружно.

Ако желаете да бъдете съпричастни, ще сложим дарителски кутии във фоайетата на театъра преди спектаклите от моята юбилейна стратегия. А със събраните средства Вероника ще може да закупи нова спортна инвалидна количка, която ще й помогне за превъплъщенията й на сцената», прикани Михаил Петров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР