35 души се заклеха като съдебни заседатели в Районния съд

...
35 души се заклеха като съдебни заседатели в Районния съд
Коментари Харесай

35 се заклеха като съдебни заседатели

35 души се заклеха като правосъдни заседатели в Районния съд в Хасково през днешния ден. Сред утвърдените за влиятелната служба има инженери, публицисти, психиатър, психолог, музиканти и хора с други специалности. Само 6 от тях ще карат втори мандат.

Председателят на Районният съд в Хасково Миглена Тянкова поздрави новите заседатели. Тя им изясни, че длъжността им е по-скоро влиятелна и виновна. Въпреки, че Тянкова ги стресна и с ненормираното работно време, което ги чака на новата им служба този път нямаше отказали се да извършват длъжността правосъдни заседатели.

По думите на ръководителят от тази година оригиналност е, че мандатът на заседателите няма да е към този момент 5 годишен, а 4 годишен. Освен това те са минали препитване и пред общинските съветници на съответните общини. Освен това те са определени и на общото съвещание на Апелативния съд. Най младият от тях е на едвам 21 години, а най-възрастният на 67 години.

След като поставиха клетва в наличието на всички 15 съдии в Районния съд Хасково, правосъдните заседатели останаха в зала номер 6, с цел да си изберат общо заседание и ръководител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР