35 деца ще получат първото си причастие лично от папа

...
35 деца ще получат първото си причастие лично от папа
Коментари Харесай

Папа Франциск ще даде първо причастие на 35 българчета

35 деца ще получат първото си причестяване персонално от папа Франциск по време на визитата му в град Раковски на 6 май.
Първото причестяване е едно от най-важните тайнства при католиците, за разлика от православните. Подготовката за първото причестяване продължава към една година.

Обикновено децата биват отдадени в тайнството, когато навършат осем години и се приема, че осъзнават посвещението. В средата на своята подготовка Симона и Стефан схващат, че персонално папа Франциск ще им даде причестяване.

" Папа Франциск ще пристигна и това е огромна наслада за нас ", споделят разчувствани децата.

Тези, които ще получат причестяване, всяка неделя вървят на вероучение, а един път седмично и на литургия.

То е част от седемте тайнства на католическата черква и е едно от най-важните събития в живота на вярващите.

Епископ Христо Пройков от Католическа Апостолическа Екзархия София описа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че откакто създадат своето първо причестяване, за което се приготвят задоволително, те се изповядват, причастяват се и не престават да практикуват своята религия.

Първото си причестяване Стефан и Симона ще получат дружно с деца от цялата страна.

Като домакини в Раковски решили да украсят пътя на папа Франциск с рисунки, Стефан и Симона към този момент са подготвени с техните.

Тайнството евхаристия, известно още като свето причестяване, е въведено от Иисус Христос по време на Тайната вечеря, когато той дава на учениците си самун и вино, символизиращи тялото и кръвта му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР