35 541 камиона и автобуса на български превозвачи вече са

...
35 541 камиона и автобуса на български превозвачи вече са
Коментари Харесай

Над 35 000 камиона и автобуса са с активирани бордови устройства

35 541 камиона и рейса на български превозвачи към този момент са с регистрирани в Националното тол ръководство бордови устройства и GPS тракери и се таксуват посредством тях при прекосяването по платените пътища. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
От старта на тола на 1 март, макар понижения тежкотоварен трафик поради рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19, са купени 505 843 маршрутни карти. Най-предпочитани са каналите за продажба на Агенция „ Пътна инфраструктура “. 75 на 100 от маршрутните карти са купени през уеб страницата bgtoll.bg, мобилното приложение, 500-те терминала за самотаксуване или от гишетата на главните Граничен контролно-пропусквателен пункт и в регионалните пътни ръководства.
Анализът на данните в Националното тол ръководство демонстрира, че и в изискванията на изключително състояние и ограничавания против COVID-19, превозвачите са траяли да оборудват автопарка си с бордови устройства. От 13 март до през днешния ден са регистрирани 16 651 машинки, като 3 000 от тях са GPS тракери. Отчитайки усложненията, които браншът изпитва, и нуждата от време за съоръжение на автопарка над 3,5 тона, превозвачите ще имат опция да го създадат до края на изключителното състояние. В този интервал ще продължи правоприлагането на терен от мобилните екипи на тол контрола. Основната цел на контролните органи във времето на изключителното състояние ще бъде за всяко транспортно средство над 3,5 тона да бъде платена дължимата пътна такса съгласно изминатия маршрут, категория и емисионен клас. Затова нарушителите без регистрирани бордови устройства и без задействани маршрутни карти ще бъдат насочвани по какъв начин да станат изрядни ползватели на платената пътна мрежа. Мобилните екипи също по този начин ще ревизират дали вярно се употребяват към този момент дейните и инсталирани машинки за доклад на тол такси.
Според постъпилата в Националното тол ръководство информация от националните снабдители на услуги, в развой на подписване са контракти за автоматизирано таксуване с бордови устройства и GPS тракери за над 15 000 пътни транспортни средства. До края на април следва доставката на още 20 000 бордови устройства. Пет сдружения, вписани в листата на АПИ като Доставчици на декларирани данни, имат влезнали в действие контракти с Национални снабдители на услуги и могат да дават данни от GPS тракерите за задачите на тол таксуването. По предварителни поръчки те би трябвало да обезпечават автоматизираното таксуване на повече от 60 000 пътни транспортни средства. До момента са подписани контракти за над 3 000 тежкотоварни автомобила и процесът продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР