3486 подписа в подписката с искане за референдум по казуса

...
3486 подписа в подписката с искане за референдум по казуса
Коментари Харесай

Референдумът за парк „Бачиново“ се провали ! 3 486 подписа – невалидни!

3486 подписа в подписката с искане за референдум по проблема в парк Бачиново са невалидни,това излиза наяве от писмо на ГРАО, изпратено до Общински съвет-Благоевград..

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков приключва процедурата по свикването на локален референдум с въпрос: „ Одобрявате ли решението на Общински съвет Благоевград за вдишване на дълготраен дълг за осъществяване на капиталово желание за,, Scapto Therme Aqua Park Bachinovo “. Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг, който бе призован през днешния ден. Общински съвет шефът напомни цялата последователност към инициирането на подписката през цялото време до приключването на инспекцията.

Той уведоми представителите на медиите, че е уведомил кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, общинските съветници, както и основателите, организирали подписката с настояването за референдум, че не са събрани задоволително подписи, заради което процедурата се приключва.

През вчерашния ден, в деловодството на Общински съвет е входирано писмо, получено по е - мейл с електронен автограф за резултатите от инспекцията. Тя е осъществена на съображение член 29, алинея 2 от Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление основна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване ” при Министерство на районното развиване и благоустройството.

Данните от направения протокол демонстрират следното:

1. Брой тествани записи: 12075
2. Брой открити правилни записи: 8589
3. Общ брой неточни записи в т. ч: 3486
3. 1. Брой лица с неверни данни за ЕГН: 1413
3. 2. Брой лица, които нямат непрекъснат адрес на територията на общ. Благоевград: 382
3. 3. Брой лица с неверни и непълни имена: 1140
3. 4. Брой повторени записи в листата: 463
3. 5. Общ брой лица без изборни права в т. ч.: 88
3. 5. 1. Лица, които не са български жители: 32
3. 5. 2. Лица, които не са навършили 18 години: 12
3. 5. 3. Лица с правни ограничавания: 5
3. 5. 4. Починали лица: 39
4. Общ брой лица с изборни права, които имат непрекъснат адрес на територията на общ. Благоевград към 21. 09. 2022 година: 93653.

Г-н Радослав Тасков отговори и на няколко въпроса от представителите на медиите, свързани с това какъв брой пари са спестени от това, че няма да се организира референдум и наясно ли е какви дейности ще бъдат подхванати от инициативния комитет оттук нататък. В отговор на запитванията той съобщи, че са били спестени най-малко 350 хиляди лева и добави, че не е наясно какво ще подхващат от инициативния комитет като следващи дейности.

Б. Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР