341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки

...
341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки
Коментари Харесай

Откриха 341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон на МП Капитан Андреево

341 литра контрабандни препарати за растителна отбрана и 12 бутилки фреон откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при три инспекции, оповестиха от Агенция „Митници“.

При два от случаите контрабандните препарати за растителна отбрана, неразрешени за импорт в България и Европейски Съюз, са открити при инспекции на български и турски товарни коли, надлежно на 9 юли и 17 юли 2018 година. Шофьорите са показали постоянни документи за транспортираната стока. Митническите чиновници селектират транспортните средства за пролъчване с рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция в българския камион са открити, в кабината на камиона и в страничния шкаф за принадлежности, 100 еднолитрови бутилки препарати за растителна отбрана от 5 разнообразни марки. В турския камион, в товарното помещение, измежду заявената стока, са открити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. В товарното помещение на камиона са открити още и 12 бутилки, всяка по 13.62 кг, неразрешен за импорт газ фреон „ 134а“.

При различен случай, на 06.07.2018 година при инспекция, на лек автомобил с българска регистрация, митническите чиновници откриват на мястото на аварийна гума, укрити 41 еднолитрови бутилки препарати за растителна отбрана, също неразрешени за импорт в Европейски Съюз.

Контрабандните препарати са конфискувани и са предадени с протокол на чиновник от БАБХ. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците.

За първото полугодие на 2018 година митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 600 литра и 226 кг неразрешени за импорт препарати за растителна отбрана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР