3405 л нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители от отдел

...
3405 л нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители от отдел
Коментари Харесай

Митничари в Бургас задържаха над 3 т нелегален алкохол

3405 л незаконен етилов алкохол иззеха митнически чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас при инспекция в три частни парцела на територията на Карнобат. И трите парцела са благосъстоятелност на свързани в роднинска връзка лица.
 
Проверката е осъществена от митническите чиновници на 22 юни 2017 година по едно и също време и в трите парцела от митнически чиновници от Митница Бургас и със съдействието на бранш " Икономическа полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас. 
 
Митничарите ревизирали на територията на първия частен парцел регистриран профилиран дребен обект за дестилиране (казан) за варене на ракия, в който разкрили съществуването на 115 л етилов алкохол с транспарантен и жълтеникав цвят в 10-литрови PVC-туби. Други 50 л течност в туби с характерности на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен парцел. Рекордно количество от 3240 л незаконен етилов алкохол е конфискувано от третия частен парцел на територията на Карнобат - необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда.
 
Митническите чиновници открили при инспекцията, че ограденият жилищен парцел е пригоден в склад за предпазване на незаконен алкохол и пълнене на бутилки, оповестява Агенция " Митници ". Там те разкрили 500-литров PVC-бидон с инсталиран кран, съдържащ 300 л жълтеникава течност с характерности на етилов алкохол, както и съществуването на огромно количество празни бутилки. Други  2940 л етилов алкохол е открит в пластмасови бутилки по 10 литра, цялостни с алкохолна течност с транспарантен, жълт и кафеникав цвят.
 
 Агенция "Митници "

Цялото количество от 3405 л незаконен етилов алкохол е конфискувано. Не са показани никакви документи за генезис и заплатен данък на конфискувания алкохол. Взети са проби за разбор и след приемане на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде формирано административно наказателно произвеждане. 
 
Вероятно незаконният алкохол е бил предопределен за доставяне на обекти по Черноморието през туристическия сезон.
 
Работата по случая продължава взаимно със чиновници от " Икономическа полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР