"Зелената книга" грабна наградата за най-добър филм на Гилдията на

...
"Зелената книга" грабна наградата за най-добър филм на Гилдията на
Коментари Харесай

"Зелената книга" грабна наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите

"Зелената книга" сграбчи премията за най-хубав филм на Гилдията на продуцентите
„ Зелената книга “ сграбчи оценката за най-хубав филм по време на церемонията по раздаването на премиите на Гилдията на продуцентите, което се организира в Бевърли хилс, оповестява Агенция Франс Прес.

Филмът, в който основните функции се извършват от Махершала Али и Виго Мортенсен се пребори в конкуренция с „ Рома “, „ Роди се звезда “, „ Фаворитката “, „ Черната пантера “, „ Луди богати азиатци “, „ Вице “ и „ Бохемска рапсодия “, които при започване на месеца си потеглиха със статуетки от „ Златните глобуси “.

„ Зелената книга “ споделя за необикновеното другарство сред Дон Шърли – негър виртуозен пианист и неговият водач – Тони Лип, по време на концертно турне в Дълбокия Юг през 1962 година.

„ Не се нуждая от награди “, съобщи режисьорът на лентата Питър Фарели по време на награждаването. „ Това е все едно Уорън Бъфет да завоюва от лотарията. Изключително признателен съм “, добави той.

Сред отличените в другите категории бяха – за най-хубав анимиран филм беше разгласен „ Спайдърмен – в спайди вселената “, „ Американците “ завоюва наградата на най-хубава телевизионна драма, а „ Удивителната мисис Майзел “ завоюва в категорията за комедиен сериал.

Макар премиите на Гилдията на продуцентите да не са от категорията на „ Златните глобуси “, те се считат за по-точен барометър за „ Оскар “-ите. Призовете и на двете организации във водещите категории през 20 от общо 29-те години, откогато се връчват, са съвпадали.

Това включва миналогодишният победител „ Формата на водата “, макар че през 2017 година наградата за най-хубав филм на Гилдията на продуцентите сграбчи „ Ла Ла Ленд “, а „ Оскар “ получи „ Лунна светлина “.

Номинациите за „ Оскар “ ще бъдат оповестени на 22 януари, а самата гала ще се състои на 24 февруари. / БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР