"Зелената библиотека" е в парк Света Троица“Тази събота "Зелената библиотека"

...
"Зелената библиотека" е в парк Света Троица“Тази събота "Зелената библиотека"
Коментари Харесай

"Зелената библиотека" е в парк „Света Троица“

"Зелената библиотека" е в парк „ Света Троица “
Тази събота "Зелената библиотека" на Столична библиотека е в парк „ Света Троица “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Столичната библиотека за четвърта поредна година излиза навън в парковете. „ За четвърта поредна година Столична библиотека е в парковете на София, само че и в парка Витоша като част от една огромна акция Зелени пътеки към Столична библиотека “, изясни шефът на библиотеката Юлия Цинзова. На Витоша има и 5 къщички за книги. Тази година в парковете самодейността стартира още през юли и ще продължи и през септември. До края на август ще бъде в „ Княжевска градина “- 18 август и парк „ Заимов “ – 25 август.

„ Това е една самодейност, която цели основаване на атмосфера, пространство, в което още един път да кажем какъв брой е значимо четенето, изключително четенето на децата. Много значими са за нас младите фамилии и те нормално се усилват с всяка читалня при нас. Много значимо е да кажем, че децата би трябвало да се учат да четат и освен да четат, а и да споделят. Хубаво е да споделят и родителите, по тази причина тази година ние имаме самодейността „ Сподели книга “, уточни Цинзова.

Столична библиотека към този момент има 50 000 читатели. „ Миналата година 460 000 заети книги, тази година единствено за първите седем месеца към този момент 270 000 книги са взети от Столична библиотека за четене “, напомни директорката.

Поетите и музиканти Петър Чухов и Иван Христов през днешния ден четат свои стихове и свирят композиции на етнорок групата „ Гологан “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР