"Зелена зона“ в четири столични района ще бъде разширена от

...
"Зелена зона“ в четири столични района ще бъде разширена от
Коментари Харесай

„Зелена зона“ в София нараства с нови 5500 места от 1 ноември


"Зелена зона “ в четири столични региона ще бъде разширена от 1 ноември. С 1500 нови места ще се усили зоната в регион „ Възраждане “, със 700 в „ Красно село “. Местата за платено паркиране ще набъбнат с 2200 в „ Лозенец “ и с 1100 в „ Оборище “. Това сподели за БГНЕС Румяна Милова от Центъра за градска подвижност.

"Целта на разширението не е толкоз поради облагите, колкото, с цел да се вкара ред в града. Освен това и хората желаят зоните да се уголемяват, тъй като не могат да паркират пред домовете си", разяснява Милова.

Над 3 млн. лв. ще коства на ЦГМ разширението на четирите региона. В тази сума с изключение на маркировката, слагането на знаци и колчета е включено и закупуването на нови устройства, назначението на 70 чиновници, както и разкриването на нов офис на сдружението, който ще се намира на метростанция „ Европейски съюз “.

В регион "Красно село" зелената зона се планува да обхване карето от улици сред булевардите „ Иван Гешов “, „ Пенчо Славейков “, „ Ген. Тотлебен “ и улица „ Георги Софийски “.

Във "Възраждане" се планува платено да стане паркирането сред булевардите „ Сливница “, „ Константин Величков “, „ Александър Стамболийски “, улиците „ Гюешево “, „ Партений Нишавски “, „ Българска ливада “, „ Камен Андреев “, „ Добруджански край “, бул. „ Ген. М. Д. Скобелев “ – ул. „ Опълченска “ и ул. „ Димитър Петков “.

В „ Оборище “ новите платени места ще са в карето сред булевардите „ Христо и Евлоги Георгиеви “, „ Данаил Николаев “ и „ Ситняково “, и улиците „ Черковна “ и „ Султан тепе “.

В „ Лозенец “ зелена зона ще има в така наречен „ Горен Лозенец “, който остана отвън последното уголемение на платеното паркиране през есента на предходната година. Тогава платени места бяха начертани в другата част на квартала, която е по-близо до центъра. С новото уголемение платените места ще стигнат до ул. „ Сребърна “.

„ От разширението на зоната чакаме близо 4 млн. и 300 хиляди лв. доходи за една година. Важно е да се означи, че до есента ЦГМ ще влага и 900 хиляди лв. от близо 2 млн. лв. за ремонт на тротоарите в зоните “, посочи Милова.

На въпрос на БГНЕС дали се възнамерява въвеждането на зона и към входа на Южния парк при бул. "П. Ю. Тодоров", тя сподели, че тази концепция не среща поддръжка от страна на жителите, които не желаят да заплащат, с цел да паркират. Проблемът там обаче ще се реши с новите „ паяци ”, които ще кръстосват града. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР