34-тото издание на Черни връх по пълнолуние“ ще се проведе

...
34-тото издание на Черни връх по пълнолуние“ ще се проведе
Коментари Харесай

Ентусиасти правят нощно изкачване на Черни връх с кауза

34-тото издание на „ Черни връх по пълнолуние “ ще се организира на 5 юли. Изкачването на най-високия връх в планината Витоша се прави с благотворителна идея , като събраните средства от такси на участници ще отидат за дете в потребност .

„ Целта е да разпространяваме планинския туризъм, само че това е и обществено събитие, което сплотява хората, за  да оказваме помощ дружно на деца в потребност. Всеки път участниците в събитието показват дете, което се нуждае от средства “ , описа пред „ БНР “ уредникът на събитието Йордан Конов .

Той напомня, че самодейността е почнала съвсем на смешка, само че през последните години е помогнала на пет деца , а събраната сума е в размер на към 13 000 лв. . По думите му участниците в благотворителния преход постоянно оставят по-висока от оповестената такса, а други превеждат пари без въобще да имат опция да се включат в събитието. 

Летните изкачвания на върха нормално събират сред 50 и 70 запалянковци , до момента в който зимните са с сред 20 и 40. Походът е подобаващ и начинаещи туристи, които нямат огромен опит в планината.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР