34-те най-големи банки в Съединените щати общо ще изгубят 700

...
34-те най-големи банки в Съединените щати общо ще изгубят 700
Коментари Харесай

Банките в САЩ могат да загубят $700 млрд. заради COVID-19

34-те най-големи банки в Съединените щати общо ще изгубят 700 милиарда $, заяви Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати нощес, представено от "Асошиейтед прес ".
Тази прогноза ще стане факт при най-лошия сюжет за американската стопанска система, опустошена от пандемията от ковид. За да укрепи банките преди една такава извънредно тежка криза, УФР им подреди да спрат да изкупуват назад свои акции и да лимитират изплащането на дивиденти до 30 септември.
Американската централна банка показа най-новите си резултати от тестванията за резистентност на най-големите в страната финансовите институции. Годишните проби се трансформират всяка година и банките би трябвало да ги преминат, с цел да стартират да изкупуват назад акции или да заплащат дивиденти.
Типичните стрес проби имат хипотетични параметри, като да вземем за пример интернационална дългова рецесия и дълбока криза. Тази година обаче УФР базира тестванията си на доста действителен, протичащ се сюжет - пандемията от ковид.
При най-лошия сюжет безработицата в Съединени американски щати, която за май беше 13.3 %, ще доближи 19.5 на 100.
УФР тества банките, употребявайки стопански модел, симулиращ внезапен спад и бързо възобновяване, известно още като "V-образна " криза, както и по-бавно възобновяване или "U-образно ". При първия вид сюжет стопанската система ще се свие с 31.5 на 100 на годишна база и ще се възвърне през 2020 и 2021 година.
При най-лошия сюжет с двойна криза към една четвърт от огромните банки ще нарушат условията за най-малък капитал. При този сюжет стопанската система ще се свие с 37.5 на 100 годишно и ще стартира за се възвръща през лятото, само че втора вълна на заразяване ще докара до повторна криза в Съединени американски щати.
Макар и с колосални загуби всички банки оцеляват съгласно резултатите от тестванията на УФР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР