"Старбъкс" се отказва от сламкитеКомпанията Старбъкс“, притежаваща мрежа от около

...
"Старбъкс" се отказва от сламкитеКомпанията Старбъкс“, притежаваща мрежа от около
Коментари Харесай

"Старбъкс" се отказва от сламките
Компанията „Старбък

"Старбъкс" се отхвърля от сламките
Компанията „ Старбъкс “, притежаваща мрежа от към 28 000 кафенета в Съединени американски щати и Канада, се отхвърля от потреблението на пластмасови сламки при продажбата на студени питиета и вместо тях ще употребява особено създадени капачки.

Изключение ще бъде направено единствено за фрапучино – кафе с лед и разрушена сметана, което ще се продава със сламка, направена от хартия или различен сходен материал.

Първи с нововъведението ще се срещнат посетителите на кафенетата в Сиатъл и Ванкувър, а през 2020 година новите правила ще бъдат въведени на всички места.

„ Решението на „ Старбъкс “ да се откаже от сламките за еднократна приложимост е мощен образец за това, каква роля могат да изиграят фирмите за намаляването на замърсяването на международния океан с пластмасови боклуци. В изискванията, когато 8 милиона тона пластмасови отпадъци попадат годишно в океана, ние не можем да допуснем частните компании да остават настрани от решението на този проблем “, съобщи шефът на Неправителствени организации „ Море свободно от замърсяване “ Никълъс Мелос.

Капачките, които ще сменят сламките, са направени от полипропилен, само че те могат да бъдат преработвани. „ Пластмасовите сламки не могат да бъдат модифицирани, до момента в който капачките могат “, съобщи шефът на отдела за опаковки на компанията „ Старбъкс “ Крис Милн, наблягайки, че по този начин се основава пример за подражателство и за другите компании. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР