"С Груевски разговаряхме открито, като отговорни хора с цел намиране

...
"С Груевски разговаряхме открито, като отговорни хора с цел намиране
Коментари Харесай

Заев: С Груевски разговаряхме като отговорни лица


"С Груевски разговаряхме намерено, като виновни хора за намиране на решение посредством разговор за проблематичните въпроси в страната. Специално бе подчертана нуждата опозицията напълно да взе участие в процесите, които идват".

Така македонският министър председател Зоран Заев разяснява срещата с водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, която се състоя нощес при президента Георге Иванов.

Според Заев срещата е била градивна и тематиките на диалог са били нормализиране на политическите процеси в страната след вчерашните арести на над 30 души. Той отхвърли да разяснява решението на съда, който остави 13 души в ареста, а на шестима наложи мярка за неотклонение домакински арест.

"Не бих желал да разясня решенията на съда. Аз съм политик. Очаквам да се почитат Конституцията и законите в страната. Да се съблюдават напълно правните правила в страната и нищо повече или по-малко", сподели Заев.

Той акцентира, че в Македония е належащо да се зачита правната система. "Македония е изправена пред съществени процеси. Очакват ни съществени промени. Вярвам, че посредством диалози с политическите водачи ще откри политически решения", сподели Заев. /МИА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР