34 процента от учителите и 24 процента от непедагогическия персонал

...
34 процента от учителите и 24 процента от непедагогическия персонал
Коментари Харесай

34% от учителите у нас са напълно ваксинирани

34 % от учителите и 24 % от непедагогическия личен състав са изцяло имунизирани , което е по-висок дял от междинното за страната. Около 2 % от учителите са с недовършен курс на имунизация. Това заяви за БНР заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, представена от пресцентъра на МОН.

" Искаме да има успокоение, само че и да е ясно, че противоепидемичните ограничения би трябвало да се съблюдават. Ако общата заболяемост в страната се повишава, няма по какъв начин това да не се случва и в учебните заведения. Затова е значимо да има тестване и по-висок дял на имунизирани учители и възпитаници ", е коментирала заместник-министърът на образованието.

Един % са карантинираните учители , като най-вече са в Ямбол , а минимум - във Враца . 576 паралелки и 24 групи в детски градини са минали към образование в електронна среда към днешна дата.

По думите на заместник-министъра тестването за COVID-19 може да подсигурява по-висока степен на сигурност на средата в образователните заведения, като се откриват новозаразените с към момента непроявени признаци, тъй че да няма разпространяване на вируса.

" Това е единствено рекомендация. Ние осигуряваме изискванията , само че решението би трябвало да бъде на съответните екипи в съответното учебно заведение. Има смисъл, в случай че тестванията се вършат на всички, в случай че се вършат на част от учителите, това няма да има нужната успеваемост ", декларира Мария Гайдарова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР