"Политико": Унгарското разузнаване помогнало на Груевски да избягаУнгарските разузнавателни служби

...
"Политико": Унгарското разузнаване помогнало на Груевски да избягаУнгарските разузнавателни служби
Коментари Харесай

"Политико": Унгарското разузнаване помогнало на Груевски да избяга

"Политико": Унгарското разузнаване помогнало на Груевски да избяга
Унгарските разследващи служби са помогнали на някогашния македонски министър председател Никола Груевски да избяга от страната, оповестяват от уеб страницата "Политико", базирайки се на два обособени източника, проверяващи бягството на наказания в Македония някогашен министър-председател.

Властите в Унгария признаха, че техни дипломати са помогнали на Груевски при превозването му до Будапеща. Те обаче са отказали на създателя на обявата в "Политико" да отговорят на въпроса за "ролята на унгарските разследващи служби".

Министър-председателят Виктор Орбан, дълготраен съдружник на Груевски, обществено отбрани решението да бъде обещано политическо леговище на някогашния министър председател, аргументирайки се с това, което той разказва като „ комплицирани политически битки и игри “ в Македония.

Държавният департамент на Съединени американски щати изрази угриженост и безпокойствие по отношение на бягството на Груевски от правораздаването, в подтекста на подаденото от Македония публично искане за изгонване.

БГНЕС напомня, че Груевски избяга от Македония на 11-ти ноември. На 20-ти ноември той получи политическо леговище в Будапеща. Унгарските опозиционни партии настояват, че някогашният македонски министър председател няма право на политическо леговище в страната. Опозиционните обединения в Будапеща се договориха за общи дейности против държавното управление на премиера Виктор Орбан. Според опозицията "властите са нарушили законодателството при даването на леговище на Груевски, тъй като той не извършва съществени условия за приемането на този статут".

Властите в Македония желаеха Груевски да бъде екстрадиран. Премиерът Зоран Заев на няколко пъти акцентира, че "Груевски ще бъде върнат в страната и ще изтърпи наказването си". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР