34 милиона лева са върнатите по съдебен ред към края

...
34 милиона лева са върнатите по съдебен ред към края
Коментари Харесай

Асен Василев: Събрахме 34 млн. лева от 700 млн. дълг на хазарта

34 милиона лв. са върнатите по правосъден ред към края на юни от несъбраните от страната към 700 милиона лв. от хазарт. Това заяви по време на парламентарния надзор служебният финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос на " Демократична България ", прецизира БНР.

Други 241 милиона лв. са доказани на първа инстанция в съда, само че са в развой на обжалване, посочи Василев. Той се базира на отчет на Агенция " Държавна финансова ревизия ", в който се показва, че за проверявания интервал Агенцията по
хазарта не е търсила тези пари и е налице възнаграждение на по-ниски такси от дължимите:

" Тоест, единствено че не са търсени парите, а има дейни дейности, които са разрешили тези пари да не бъдат търсени и да не бъдат събрани! Това е предоставено на прокуратурата ".

Асен Василев беше безапелационен, че Комисията по
хазарта не е упражнила надзор, както и че контролът върху Комисията е бил занижен:

" Що се отнася до вътрешната инспекция, както знаете, Комисията по
хазарта беше закрита, всички хора бяха разпуснати и активността беше трансферирана на друго място. Това, съгласно мен, не е инцидентно. То е направено, с цел да няма проследимост кой какво е правил. Но, за благополучие, прокуратурата се надяваме да си свърши работата, защото тя може да наблюдава лица отвън Министерство на финансите ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР