"Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще борят заедно глада по светаАмериканските

...
"Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще борят заедно глада по светаАмериканските
Коментари Харесай

"Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще борят заедно глада по света

"Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще борят дружно глада по света
Американските софтуерни колоси "Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще обединят сили с интернационалните организации, за да предотвратят и разпознават аргументите за глада в разрастващите се страни, предава Агенция Франс Прес.

За задачата трите компании ще прибегнат до изкуствен интелект и разбор на огромни размери данни, оповестиха в взаимно изказване Световната банка и Организация на обединените нации.

Вместо, както до момента, да се следват събитията и интернационалните организации да се пробват да оказват помощ на гладуващите, едвам откакто към този момент са дадени голям брой жертви, софтуерните компании ще "използват предвиждащата мощ на данните", с цел да могат да се вземат ограничения, преди рецесията въобще да е зародила.

"Фактът, че през 21-ви век десетки милиони, доста от които деца, към момента гладуват е международна покруса. Ние формираме невиждана международна коалиция, която да каже "стига"", съобщи президентът на Световната банка Джим Йон Ким.

През предходната година повече от 20 млн. души в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен са гладували. Други 124 млн. души живеят в изискванията на неустановеност за прехраната си и разчитат на филантропична помощ за оцеляването си. Повече от половината живеят в региони на спорове.

Новосъздаденият Механизъм за справяне с глада (FAM) ще обезпечи ранно предупреждаване за възникването на рецесии с продоволствията, които имат капацитет да се трансфорат в апетит, и ще разреши навременното задействането на ограничения за предотвратяването му.

"Майкрософт", "Амазон", "Гугъл" и други софтуерни компании ще обезпечат нужната експертиза за построяването на система за математически разбор, наречена "Артемида", която да употребява изкуствен интелект, с цел да планува проблемите с прехраната в действително време.

Първоначално FAM ще бъде пилотно употребена за лимитирани рискови страни, а по-късно ще покрие целия свят. Инициаторите на самодейността ще се срещнат на 13 октомври на остров Бали, Индонезия, с цел да дискутират въвеждането ѝ в употреба. Разговорите ще бъдат част от годишната среща МВФ — Световна банка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР