34 лекари в регионалната болница в Сучава, Северна Румъния, са

...
34 лекари в регионалната болница в Сучава, Северна Румъния, са
Коментари Харесай

Румъния: Над 80 медицински лица са заразени

34 лекари в районната болница в Сучава, Северна Румъния, са инфектирани с новия ковид, заяви румънското здравно министерство.
От общо 233 лекари в болничното заведение, 34 са позитивни за ковид и са настанени в Клиниката по инфекциозни болести, а останалите са в домашна изолираност за 14 дни.
Здравното министерство оповестява също, че 49 медицински сестри и фелдшери от същата болница също са позитивни за ковид и са приети в болница в инфекциозната болница в града.
Екипът на румънското Министерство на здравеопазването реши да трансформира Регионалната болница в Сучава в място за лекуване на хора, инфектирани с новия ковид, след стерилизация.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
Министерството е отпуснало 5 милиона леи (един милион евро), с цел да продължи вложенията и оборудването за новата болница във Фълтичени. Дирекцията за публично здраве в Сучава получи 750 000 леи (155 000 евро) за закупуване на система за молекулен разбор.
Разпространението на ковид в страната отрежда на Румъния второ място по заболеваемост на Балканите. В същото време държавното управление взема крути ограничения, с цел да спре болестта.
Румънците са изправени пред до 15 години затвор, в случай че не съблюдават рестриктивните мерки, свързани с ковид и държанието им води до гибел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР