"Искам да изградя нещо за години напред и да върна

...
"Искам да изградя нещо за години напред и да върна
Коментари Харесай

Манчини: Искам да върна Италия на върха


"Искам да изградя нещо за години напред и да върна Италия на върха", разгласи новият селекционер на италианския народен тим Роберто Манчини на първата си конференция, откакто бе назначен.

Манчини заменя на поста Джанпиеро Вентура, който се провали в квалификациите за Мондиал 2018 и не съумя да класира отбора за Световното състезание в Русия, за първи път от 60 години насам. "Пропускът на Световното състезание е сложен за всички, които поддържаме националния тим. Усещам потребността да направя нещо за тима и мисля, че в този момент е точното време да го сторя. Искам да изградя нещо за години напред и да върна Италия на върха", разяснява Манчини.

Контрактът на Манчини с Италианската федерация е до Евро 2020, като в случай че тимът премине сполучливо квалификациите за Европейското състезание, контрактът автоматизирано ще бъде продължен до Мондиал 2022. Италианският експерт ще получава по 2 милиона евро на година, като съгласно информациите той се е отказал от общо 13 милиона, като е прекратил авансово контракта си с съветския Зенит Санкт Петербург.

"Дори в такива тежки времена, Италия може да се похвали, че разполага със страхотни футболисти. Със сигурност ще приказвам и с Балотели. Той е състезател, който желаеме да забележим на равнището от Евро 2012", показа Манчини. Той разкри, че ще беседва с досегашния национал Андреа Пирло и ще му предложи стане част от треньорския му щаб. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР